Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2016

«Στα δύο» οι εργολάβοι για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι

«Στα δύο» οι εργολάβοι για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Νέα παράταση για την κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου ζητούν ορισμένοι από τους υποψηφίους.

Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι δήλωναν στον Χαμαιλέοντα πως «εργάζονται νυχθημερόν ώστε να καταθέσουν προσφορά την Παρασκευή, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία».

Μέχρι χθες το απόγευμα δεν ήταν σαφής η θέση που θα τηρήσει το υπουργείο Υποδομών καθώς ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πάει από παράταση σε παράταση.

Οσο για τους υποψηφίους για το σημαντικό έργο, που εξαγγέλλεται χωρίς να υλοποιείται εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, περιλαμβάνονται η κοινοπραξία του κινεζικού κολοσσού China State Construction Engineering Co. (ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στον κόσμο) με την Archirodon Group και την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Ζυρίχης καθώς και οι κοινοπραξίες του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τη γαλλική Vinci, του ομίλου J&P ΑΒΑΞ με την επίσης γαλλική Bouygues, ενώ ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φημολογείται πως θα συνεργαστεί με τον ισπανικό όμιλο ACS.

Εσχάτως μας προέκυψε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, και ο ινδικός Όμιλος «GMR Infrastructure», ο οποίος διαχειρίζεται δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ινδίας, στο Δελχί και στο Χαϊντερμπάντ, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο Μακτάν Σεμπού στις Φιλιππίνες.

Μένει, βέβαια, να εξακριβωθεί ποιος από τους ενδιαφερόμενους θα καταθέσει προσφορά. Σημειωτέον πως ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v