Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2016

Οι «ανταγωνιστές» για το 24% του ΑΔΜΗΕ και ο... λαγός

Οι «ανταγωνιστές» για το 24% του ΑΔΜΗΕ και ο... λαγός

Ο γεννημένος το 1965 στην εσωτερική Μογγολία κ. Yupeng He, είναι μέλος του δ.σ. της ιταλικής TERNA. Οπότε γεννιέται η απορία.

Και τι δουλειά έχει ένας Μογγολο-Κινέζος στο δ.σ. της ιταλικής εταιρείας, η οποία ως γνωστόν διεκδικεί το 24% του ελληνικού ΑΔΜΗΕ;

Η απάντηση είναι ότι εκπροσωπεί τους μετόχους μειοψηφίας της TERNA, που είναι η State Grid. Της εταιρείας δηλαδή που κονταροχτυπιέται(;) με τους Ιταλούς γιατί και αυτή διεκδικεί το 24% του ΑΔΜΗΕ.

Ως γνωστόν οι δύο εταιρείες, είναι οι μόνοι υποψήφιοι να γίνουν στρατηγικοί επενδυτές στον ΑΔΜΗΕ, που θα πάψει πια να είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ.

Το θέμα που ανακύπτει είναι, τι είδους ανταγωνιστές είναι οι δύο εταιρείες στην απόκτηση του περιουσιακού στοιχείου, τη στιγμή που το στέλεχος της State Grid, ο κ. Yupeng He, ως μέλος του δ.σ. της ΤΕRΝΑ, έχει, ή θα μπορούσε να έχει πλήρη γνώση των στοιχείων της προσφοράς της εταιρείας αυτής.

Πολλά ακούγονται στην αγορά για συνεργασίες κ.λπ., ενώ άλλοι πιο πονηροί εκτιμούν ότι η μία εταιρεία είναι «λαγός» της άλλης.

Κάποιοι πιο πονηροί όμως, ήδη στοιχηματίζουν (σε γουάν βέβαια) για το «νικητή» του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v