Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2016

ΕΤΕ: Ο πρόεδρος, η εθελουσία και το... εφάπαξ

ΕΤΕ: Ο πρόεδρος, η εθελουσία και το... εφάπαξ

Μέσα στον θόρυβο που προκάλεσε το αποτέλεσμα-έκπληξη στην εκλογή του προσώπου που προορίζεται να καταλάβει τη θέση του προέδρου της Εθνικής, ξεχάστηκε το θέμα της εθελουσίας.

Η Εθνική, ως γνωστόν, έχει πάρει την έγκριση του ΤΧΣ για το πρόγραμμα εθελουσίας, αλλά το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει για τεχνικούς λόγους, όπως λένε στελέχη της διοίκησης.

Ποιοι είναι οι τεχνικοί λόγοι;

Η Εθνική εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ως έξτρα κίνητρο για εργαζόμενους που θα κάνουν χρήση του προγράμματος εθελουσίας και θα πληρούν κάποιες προϋποθέσεις την προκαταβολή μέρους του εφάπαξ (σ.σ. της τάξης του 20% με 30%).

Για να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο θα πρέπει ο Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ, το ταμείο, δηλαδή, επικουρικής ασφάλισης να δώσει τα λεφτά.

Πρόκειται για ταμείο που έχει εξαιρεθεί από την ένταξη στο ΕΤΕΑ και αντιμετωπίζει προβλήματα διαχείρισης ρευστότητας λόγω, μεταξύ άλλων, της εξυπηρέτησης υψηλού δανεισμού που έχει λάβει από Εθνική και Eurobank.

Για να εξοικονομηθούν χρήματα, το ταμείο ζητάει να υπάρξει ρύθμιση των δανείων.

Έλα, όμως, που τις εγκρίσεις πρέπει να τις δώσουν το ΤΧΣ και το υπουργείο Οικονομικών, που έχουν χολωθεί από τη στάση των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της Εθνικής κατά την πρόσφατη ψηφοφορία.

Μύλος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v