Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2016

ΑτΕ: Οι επενδύσεις, οι εργαζόμενοι & η σιγουριά του Μυτιληναίου

ΑτΕ: Οι επενδύσεις, οι εργαζόμενοι & η σιγουριά του Μυτιληναίου

Ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης για τα 50 χρόνια του Αλουμίνιου, από πού πηγάζει η τόσο μεγάλη σιγουριά του ότι τα δύσκολα είναι πια παρελθόν.

Η απάντησή του περιέγραψε τον πραγματισμό που χαρακτηρίζει τις στοχεύσεις του και τις κινήσεις του. Όπως είπε, μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων εξοικονόμησης, στα οποία περιλαμβάνεται και η νέα συμφωνία με τη ΔΕΗ, κατατάσσει την καθετοποιημένη βιομηχανία σε αυτές που το κόστος τους είναι κάτω έως πολύ κάτω του μέσου όρου των μεταλλουργιών αλουμινίου.

Έτσι, ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις μεγάλης υποχώρησης των τιμών του μετάλλου, το κλείσιμο μη οικονομικών μονάδων και η συνακόλουθη μείωση της παραγωγής αλουμινίου θα ωθήσει ανοδικά τις τιμές. Εκτός από αυτό, το σημείο που τόνισε ιδιαίτερα είναι ότι πλέον το Αλουμίνιο αποτελεί ένα βιομηχανικό συγκρότημα με χαρακτηριστικά που δεν τα διαθέτουν άλλα εργοστάσια. Παράγει αλουμίνα από πρώτη ύλη που βρίσκεται δίπλα, αλουμίνιο και ενέργεια. Δηλαδή τρία σε ένα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ από τα ατού του συγκροτήματος είναι οι λιμενικές εγκαταστάσεις και η τεχνογνωσία των ανθρώπων του.

Ως παραλειπόμενο της εκδήλωσης, να αναφέρουμε την ιδιαίτερη αναφορά του Ευάγγελου Μυτιληναίου στη συμβολή που είχε το προσωπικό της επιχείρησης στα προγράμματα μείωσης του κόστους.

Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται την ανάγκη να διασφαλίσουν τη βεβαιότητα για το μέλλον του εργοστασίου, αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό. Όταν δηλαδή σε μια μεγάλη ζημιά («ατύχημα» τη χαρακτήρισε) που έγινε στην «καρδιά» του εργοστασίου, μεσημέρι Κυριακής, χωρίς καμία ιδιαίτερη προτροπή της διοίκησης, προσέτρεξε μεγάλος αριθμός εργαζομένων να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αποκατάστασή της, ώστε οι επιπτώσεις της στην ομαλή λειτουργία του εργοστασίου να είναι οι μικρότερες δυνατές.

Περιττό να πούμε ότι ο επικεφαλής του ομίλου χειροκροτήθηκε πρώτα από όλα από τους εργαζόμενους που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v