Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2008

CPI: Αναβολή προσδοκιών για την... επόμενη χρήση

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις της αγοράς διαθέτει η CPI (μόλις 7,13 εκατ. ευρώ), χωρίς να είναι ζημιογόνος και με τα στελέχη του χώρου της πληροφορικής να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για νοικοκυρεμένη εταιρία.

Μάλιστα, η διοίκησή της αναφέρθηκε στα κέρδη της χρήσης (που έληξε στις 30/6/2007, αφού κλείνει χρήση τον Ιούνιο κάθε έτους) αλλά και στις ποιοτικές βελτιώσεις του ισολογισμού:

Μείωση των ανοιχτών υπολοίπων προς τους πελάτες, περιορισμός του μέσου χρόνου είσπραξης των απαιτήσεων, μείωση δανεισμού, εξυγίανση αποθήκης και συνέχιση της επένδυσης στο κομμάτι των υπηρεσιών που παρουσιάζει υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Μάλιστα, ενδεικτικοί τομείς επένδυσης είναι οι ολοκληρωμένες εκτυπωτικές λύσεις, τα point of sales, τα τηλεφωνικά κέντρα VOiP κ.λπ.

Άρα, λοιπόν, αν τα αποτελέσματα της CPI βελτιωθούν μέσα στην επόμενη διετία - τριετία, η μετοχή της εισηγμένης θα μπορέσει να αποφέρει και σημαντικότατα κέρδη στους κατόχους της.

Ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να... αναβάλουν τις προσδοκίες τους οι επενδυτές, για την επόμενη χρήση, καθώς το πρώτο τρίμηνο της φετινής έκλεισε με μικρές ζημίες.

Κι επιπλέον διότι μέσα στην τρέχουσα χρήση τα αποτελέσματα της CPI θα επιβαρυνθούν με 312 χιλιάδες ευρώ λόγω φορολογικού προστίμου (”κλείσιμο” τριών χρήσεων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v