Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2008

Microsoft - Yahoo: ”Μεγάλο deal ή… ”κόλπο”;

Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα!

Υπάρχουν κάποιοι αρθρογράφοι στο εξωτερικό που πιστεύουν ότι η κίνηση της Microsoft για απόκτηση της Yahoo είναι μάλλον… κόλπο κι ότι το πιθανότερο είναι να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα!

Διότι, όπως υποστηρίζουν, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αφήσει το deal να προχωρήσει για λόγους προστασίας του ανταγωνισμού, καθώς έχει ήδη τη Microsoft ”στην μπούκα”!

Κι αυτό η Microsoft δεν γίνεται να μην το ξέρει.

Αν γίνει έτσι, υποστηρίζουν, είναι πιθανό η κίνηση να προωθήθηκε για λόγους που εμείς γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα (δείτε την τιμή της Yahoo την Παρασκευή) ή και προκειμένου η Microsoft να ”κλέψει” στελέχη και μυστικά της Yahoo!

Ή, στην τελική -δεν το λέμε εμείς, Αμερικανοί το λένε- για να πει ο CEO της Microsoft, ο κ. Ballmer, πως έκανε ό,τι μπορούσε στην περίπτωση που το Google (ο μεγάλος αντίπαλος των... πάντων πλέον στον χώρο του Ιnternet) γίνει το επόμενο... μονοπώλιο στη θέση της Microsoft!

Όπως και να ’χει, υπάρχει προηγούμενο, στο οποίο στηρίζονται οι πικρόχολοι Αμερικανοί αρθρογράφοι:

Η Microsoft είχε κινηθεί για την εξαγορά της Intuit μερικά χρόνια πριν, όμως έκανε πίσω όταν υπήρξαν... ενδείξεις (!) ότι το deal μπορεί να μπλοκάρει για λόγους ανταγωνισμού...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v