Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2008

Τα... γυρίζουν (δυστυχώς) Fidelity και Capital

Αν ισχύουν οι πληροφορίες από desks ξένων, οι οποίες αναφέρουν ότι στη βίαιη πτώση του Ιανουαρίου τα Αμοιβαία Κεφάλαια των Capital και Fidelity μείωσαν θέσεις στη μετοχή της Jumbo, τότε προκύπτει άλλο ένα σημάδι για μείωση θέσεων σε μικρομεσαία caps.

Και είναι ίσως το πιο ανησυχητικό, καθώς ακουμπά εταιρίες με μικρή έκθεση στη σοβούσα κρίση (η Jumbo πουλάει μόνο σε Ελλάδα - Κύπρο και λόγω φθηνού προϊόντος ελάχιστα μπορεί να πληγεί από ενδεχόμενη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης), ισχυρούς ισολογισμούς, μικρό δανεισμό και δυνατές ταμειακές ροές όπως η Jumbo.

Το ότι μειώνουν θέσεις και χαρτοφυλάκια που επενδύουν βάσει των θεμελιωδών στοιχείων και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα κρίνεται επίσης ανησυχητικό, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα παύει λόγω κρίσης να είναι επενδυτικά sexy.

Πέραν της Jumbo, η Fidelity φέρεται να μείωσε έκθεση ή και να αποεπενδύθηκε από επιλεγμένες μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης όπως στους τίτλους των Kleemann και ΚΛΜ, ενώ από τον Αύγουστο ως σήμερα θέσεις μείωσε και η Capital σε EΛΤΕΧ, Νηρεύς και άλλες.

Μεθοδικά, σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνει τη θέση της στη Frigoglass και η Deutsche Bank η οποία μέχρι τις 30/6/07 κατείχε πάνω από 8% της εισηγμένης και τώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η θέση της μόλις ξεπερνά το 5%.

Από τον περασμένο Αύγουστο, λένε πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, Capital και Fidelity βγάζουν –επιλεκτικές– αγορές σε τίτλους όπως οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Coca Cola. Ως εκ τούτου δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν την Ελλάδα, αλλά μεταστρέφονται στα blue chips και σε αμυντικούς κλάδους όπως τα τρόφιμα, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τα τυχερά παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v