Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 3 2017

Το ΕΣΠΑ... «ένωσε» Περιφέρειες και Υπουργείο Οικονομίας

Το ΕΣΠΑ... «ένωσε» Περιφέρειες και Υπουργείο Οικονομίας

Παρελθόν, επί του παρόντος, φαίνεται να αποτελούν οι «παραδοσιακές» γκρίνιες των περιφερειαρχών έναντι της κεντρικής διοίκησης για την πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ).

Μάλιστα, μετά τη μεγάλη ένταση που κυριάρχησε το 2015 και η οποία κορυφώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων και υπό τον φόβο απώλειας κοινοτικών κονδυλίων, οι δύο πλευρές, αφού έκλεισαν ομαλά την προγραμματική περίοδο 2007-2013, κινούνται πλέον με πνεύμα συνεργασίας για την αποδοτική υλοποίηση της τρέχουσας.

Την καλή συνεργασία έσπευσε να «χαιρετήσει» το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κύκλοι του οποίου, αναφερόμενοι στην υπερκάλυψη των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το 2016, σημειώνουν ότι «αυτό οφείλεται τόσο στις ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου, όσο και στην άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες των Περιφερειών.

Τόσο τα τομεακά, όσο και τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα έχουν υπερκαλύψει τους στόχους τους και αποτελούν παράδειγμα για την αποτελεσματική συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης, αυτοδιοίκησης και δικαιούχων».

Ελπίζουμε το κλίμα σύμπνοιας να επεκταθεί σε όλους τους τομείς συνεργασίας της κεντρικής διοίκησης με την αυτοδιοίκηση, διότι όπου αυτή υπάρχει, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v