Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2008

ΚΛΜ, η απόσχιση των Κατασκευών και οι μέτοχοι



Διαδικαστικού χαρακτήρα δείχνει η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Κλουκίνας - Λάππας να αποσχιστεί ο κατασκευαστικός κλάδος από την εισηγμένη μητρική και να εισφερθεί σε θυγατρική εταιρία η οποία ελέγχεται κατά 100%.

Με δεδομένο ότι η ΚΛΜ αναπτύσσεται γοργά στον χώρο του λιανεμπορίου (Mothercare, ELC, Colours & Beauty), η απόσχιση του άλλοτε core business και η εισφορά του σε θυγατρική θα συμβάλει στην καλύτερη απεικόνιση του ομίλου. Επομένως δεν αποτελεί προάγγελο μελλοντικής πώλησης του κλάδου κατασκευών -ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε και ένα υπολογίσιμου ύψους για τα μεγέθη του έργο- σε τρίτους.

Προφανώς οι βασικοί μέτοχοι θέλουν να εστιάσουν την προσοχή τους στην ανάπτυξη των Mothercare και ELC. Με τη χρήση του 2007 τελειώνουν, άλλωστε, και τα έκτακτα κέρδη από την αποτίμηση των ιδιόκτητων ακινήτων σε εύλογη αξία τα οποία θα πρέπει να αναπληρωθούν από ισχυρή λειτουργική κερδοφορία.

Τώρα αν κάποιοι από τους βασικούς μετόχους πιστεύουν λιγότερο στις συνέργιες που δημιουργεί η δραστηριότητα στο λιανεμπόριο και στις κατασκευές, κι άλλοι περισσότερο, θα φανεί στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v