Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2008

ΕΒΖ: Το σίριαλ... συνεχίζεται!

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι υποψήφιοι επενδυτές για το project της βιοαιθανόλης της ΕΒΖ.

Σε μια περίοδο κατά την οποία διεθνώς η αγορά είναι παγωμένη, φαίνεται ότι η ελληνική πολιτεία προσπαθεί να κρατήσει ”ζεστό” το ενδιαφέρον των ”παικτών” που έχουν εκδηλώσει ως τώρα ενδιαφέρον, υποσχόμενη ότι... όπου να ’ναι έρχεται το θεσμικό πλαίσιο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι την προ-προηγούμενη εβδομάδα ο σύμβουλος για την επένδυση αυτή, διαμήνυσε σε επενδυτές πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει οριστικοποιήσει τις απόψεις του (sic) για το θεσμικό πλαίσιο

Κι ότι οσονούπω, δηλαδή σε καμιά δεκαπενταριά μέρες, θα τους αποσταλεί το σχέδιο νόμου και σε άλλες τόσες θα μπορούν να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά. Ζήσε Μάη μου, δηλαδή...

Πληροφορίες της στήλης, υποστηρίζουν ότι οι υποσχέσεις αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσπάθεια ώστε να μην ακυρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για μια επένδυση που ”σέρνεται” εδώ και πολλούς μήνες.

Και η οποία υπό τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα διεθνώς, απαιτεί πολύ μεγάλο κόστος για να υλοποιηθεί καθώς οι τιμές των πρώτων υλών έχουν πάρει την ανιούσα.

Λύσεις βέβαια υπάρχουν. Αλλά το γεγονός ότι τα αρμόδια υπουργεία κάνουν την... πάπια, δείχνει και το μέτρο των προθέσεών τους για την προώθηση του project.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν επενδυτές που δεν αρκούνται στην ατέρμονη αναμονή και πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση για να πραγματοποιηθεί το project.

Το ερώτημα είναι υπό ποιες προϋποθέσεις και ποιον θα ωφελήσουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v