Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2017

H Altec, η «επιστροφή» της Unisoft και… τα σενάρια για Αθανασούλη

H Altec, η «επιστροφή» της Unisoft και… τα σενάρια για Αθανασούλη

Η μετονομασία της Altec Software (θυγατρική της εισηγμένης Altec, με βασικό αντικείμενο τα τυποποιημένα πακέτα λογισμικού) σε Unisoft προκάλεσε διαφόρων ειδών συνειρμούς στους παράγοντες του κλάδου.

Πρώτα απ’ όλα έκανε τους «παλιούς» να θυμηθούν την εταιρεία πληροφορικής Unisoft, που στα χρόνια της χρηματιστηριακής τρέλας είχε εξαγοραστεί (και μετά απορροφηθεί) από την Altec.

Επίσης, άνοιξε έναν κύκλο σεναρίων στον κλάδο, για το αν -και με ποιο τρόπο- ο ιδρυτής της Altec Θανάσης Αθανασούλης θα επιχειρήσει μια «δεύτερη διαδρομή» στον κλάδο της πληροφορικής, στην περίπτωση που η Unisoft εξαγοραζόταν είτε από τον ίδιο, είτε από «φίλιες δυνάμεις».

Η ουσία είναι πως η Altec βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία και ο εκκαθαριστής θα θελήσει προφανώς να πουλήσει τόσο τη Unisoft (μέχρι πρότινος Altec Software) όσο και την εταιρεία του Ομίλου που δραστηριοποιείται στο κομμάτι των ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής (μεγάλα έργα δημοσίου και όχι μόνο).

ΥΓ1: Παρά τον πολύ υψηλό δανεισμό και τα αρνητικά ίδια κεφάλαια του Ομίλου Altec, οι δύο προς πώληση εταιρείες διαθέτουν αξιόλογα στοιχεία (π.χ. πολύ μεγάλο το πελατολόγιο της Unisoft στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων).

ΥΓ2: Αν οι τράπεζες που είχαν επιχειρήσει να πουλήσουν τις δύο αυτές εταιρείες από το 2010 είχαν χαμηλότερες απαιτήσεις, θα είχαν εισπράξει (από τότε) μπόλικα εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από τα ποσά που τελικά θα βάλουν στο ταμείο τους στο μέλλον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v