Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 7 2017

Οι αλλαγές στην PQH και ο πάγος στις σχέσεις Κατσέλη-Μαξίμου

Οι αλλαγές στην PQH και ο πάγος στις σχέσεις Κατσέλη-Μαξίμου

PQH: Κόσμος πάει κι έρχεται στην κοινή εταιρεία που έχουν συστήσει PwC, Qualco και Hoist για την ενιαία εκκαθάριση των bad banks. Οπως πληροφορείται η στήλη, ο Μ. Μωυσής έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της PQH από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Αντικαταστάτης του είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. 

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Γ. Πεχλιβανίδη, που είχε αναλάβει καθήκοντα CEO, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της η εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, στην PQH δημιουργείται τριμελής συμβουλευτική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν, όπως ακούμε, στελέχη με μεγάλη εμπειρία σε ανώτατες θέσεις τραπεζών και θεσμικών φορέων.

 

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα, όταν προ ημερών ανακοινώθηκαν ταονόματα των μελών του ΔΣ στην εταιρεία Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος και απουσίαζε αυτό της Λούκα Κατσέλη.

Η άλλοτε υπουργός και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ήταν «φαβορί» για τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος, μέχρι το περασμένο φθινόπωρο.

Η κριτική, όμως, που άσκησε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της επιλογής νέου προέδρου στην Εθνική «πάγωσαν» τη μέχρι τότε «θερμή» σχέση της με τον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v