Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2017

Υπόθεση Altec: Εντός, εκτός… και επί τα αυτά

Υπόθεση Altec: Εντός, εκτός… και επί τα αυτά

Οκτώ μήνες πέρασαν από την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Altec (η πλειοψηφία ελέγχεται από τις πιστώτριες τράπεζες) να τεθεί η εισηγμένη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης του άρθρου 106ια και πολύ λίγα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει από τότε.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, θα πρέπει αρχικά η εταιρεία να προτείνει ειδικό εκκαθαριστή και στη συνέχεια να συνταχθεί έκθεση που θα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την πορεία και τη λειτουργία της εταιρείας που βρίσκεται σε εκκαθάριση.

Στη συνέχεια, το όλο «πακέτο» θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο και με βάση τη συγκεκριμένη έγκριση, ο εκκαθαριστής να «πιάσει δουλειά».

Μέχρι σήμερα ωστόσο, το όλο θέμα δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει ιδιαίτερα, καθώς «βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας για τον ορισμό του προτεινόμενου ως ειδικού εκκαθαριστή».

ΥΓ: Παρά τις έντονες ζημίες του ομίλου (-8,74 εκατ. πέρυσι), όλοι παραδέχονται πως διαθέτει θυγατρικές εταιρείες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών.  Άλλωστε, έχουν κυκλοφορήσει κάποια πιθανά ενδιαφερόμενα «ονόματα». Ωστόσο από τη θεωρία έως την πράξη, η απόσταση συχνά είναι μεγάλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v