Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2017

Medicon-τράπεζες: Μεταξύ… δικαστηρίων και διαπραγματεύσεων

Medicon-τράπεζες: Μεταξύ… δικαστηρίων και διαπραγματεύσεων

To Euro2day.gr έχει επισημάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν την περίπτωση της Medicon Hellas, ως μιας παραδοσιακά κερδοφόρου εταιρείας που διένειμε ανελλιπώς μέρισμα, μέχρις ότου ήρθε το PSI.

Το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων είχε ως αποτέλεσμα βαρύτατες απώλειες για την εισηγμένη, η οποία είχε λάβει τους κρατικούς τίτλους υποχρεωτικά έναντι των απαιτήσεων που είχε από το ελληνικό δημόσιο.

Η εισηγμένη λοιπόν, που μετά το PSI δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, βρίσκεται σε τεταμένη σχέση με τις τράπεζες και η ίδια αναφέρει:

«Την 22/07/2016 η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συνόλου των δανειακών συμβάσεων και την 05/08/2016 κατέθεσε αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης κατά της εταιρίας. Ορίστηκε δικάσιμος για τον Μάρτιο 2017, η οποία όμως πήρε αναβολή σε συνεννόηση με την τράπεζα καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης.

Την 26/07/2016 η EUROBANK εξέδωσε διαταγή πληρωμής κατά της εταιρίας, η οποία μας επιδόθηκε την 02/09/2016, αφού προηγήθηκε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων. Η εταιρία θεωρεί αυτή την ενέργεια καταχρηστική και έχει ασκηθεί ανακοπή για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Την 17/10/2016 η ALPHA BANK προχώρησε στην καταγγελία του συνόλου των δανειακών συμβάσεων.
Η εταιρία, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μετόχων και των εργαζομένων, έχει ήδη καταθέσει τέσσερις νέες αγωγές εναντίον των συστημικών τραπεζών από τις οποίες διεκδικεί το ποσό των 10.198.317,98 ευρώ. Παράλληλα η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες τις συστημικές τράπεζες προκειμένου να διευθετήσει τον συνολικό δανεισμό».

ΥΓ: Το 2016 η Medicon Hellas σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών από τα 11,4 στα 13 εκατ., βελτίωση EBITDΑ από τα 3,1 στα 3,5 εκατ. και καθαρά κέρδη 1,16 από 167 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v