Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2017

Σφηνάκια για Dionic, Ναυτεμπορική και Βαράγκη

Σφηνάκια για Dionic, Ναυτεμπορική και Βαράγκη

DIONIC: Μετά την ευνοϊκή αναδιάρθρωση του δανεισμού της από την Alpha Bank, η διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί ότι δεν θα αργήσουν και οι ανάλογες ρυθμίσεις με τις άλλες πιστώτριες τράπεζες.

Πάντως, η συμφωνία αναδιάρθρωσης με την Alpha έγινε μέσα από ένα 10ετές ΜΟΔ που κάλυψε η Τράπεζα (μετακύλιση λήξεων προϋπάρχοντος δανεισμού).

H Alpha μάλιστα έχει το δικαίωμα μετατροπής, ωστόσο αν το πράξει, τότε θα βρεθεί με την πλειοψηφία των μετοχών (έως και το 87,2%) και παράλληλα θα υποχρεωθεί σε δημόσια πρόταση για να αποκτήσει και υπόλοιπο ποσοστό της εταιρείας.

Με 32,73% μετέχει και η Audiovisual, που και αυτή θα υποχρεωθεί σε δημόσια πρόταση, αν υπερβεί το 33,34%. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι στο ορατό μέλλον δεν θα γίνει τίποτε από τα δύο.

 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η ικανότητα της εταιρείας και του ομίλου να διασφαλίσουν την επάρκεια κεφαλαίου κίνησης συνδέεται κυρίως:

(i) με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκποίησης σημαντικού μέρους της περιουσίας της Εταιρίας (η υπό διαπραγμάτευση εκποίηση αφορά κατά κύριο λόγο περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την παραγωγή και μέρους της υπόλοιπης ακίνητης περιουσίας) και

(ii) την παροχή πρόσθετων εξασφαλίσεων προς την πιστώτρια Τράπεζα, ενώ υφίσταται επιπλέον αβεβαιότητα που συνδέεται με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ορκωτός ελεγκτής.

 

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Στο -1,1 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και στα 9,4 εκατ. ευρώ ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της Βαράγκης στις 31/12/2016.

Αγκάθι ρευστότητας αποτελεί το κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 7,768 εκατ. ευρώ, για το οποίο η εταιρεία -όπως δηλώνει- «συνεχίζει τις συζητήσεις της με τους ομολογιούχους, Alpha Bank και Eurobank, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη μόνιμη αναδιάρθρωσή του.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η εισηγμένη την 02/05/2017 από τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, το σύνολο των ομολογιούχων είναι σύμφωνο με την υπογραφή ενός standstill agreement, με σκοπό την αναστολή του χρόνου καταβολής των ήδη ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και όσων οφειλών θα καταστούν ληξιπρόθεσμες έως 1.1.2018.

Για την ισχύ της ως άνω απόφασης έχουν τεθεί από τους ομολογιούχους συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα περιληφθούν στο τελικό κείμενο του standstill agreement που πρόκειται να υπογραφεί μέχρι την 30ή Ιουνίου 2017».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v