Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2017

Σφηνάκια για Kύπρου, Πετρόπουλο και road shows

Σφηνάκια για Kύπρου, Πετρόπουλο και road shows

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ROAD SHOWS: Ένα νέο γύρο συναντήσεων με επενδυτές ξεκίνησαν οι εγχώριες τράπεζες, ο οποίος αναμένεται να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα με παρουσιάσεις σε Ευρώπη και Αμερική. 

Η αρχή έγινε με την εκδήλωση της Wood για ευρωπαϊκές τράπεζες, προχθές και χθες, στην οποία συμμετείχε σίγουρα η Εθνική. Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις σε πελάτες των Morgan Stanley και KbW.

Με δεδομένο ότι οι εγχώριοι τραπεζικοί τίτλοι διαπραγματεύονται με σημαντικό discount έναντι των τραπεζών της Ευρωζώνης σε όρους price/book value, το πλήθος των αιτήσεων για συναντήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αξιοσημείωτος, δε, είναι και ο αριθμός όσων fund managers ασχολούνται, για πρώτη φορά ή μετά από αρκετά χρόνια, με τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.

 

TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Θετικά υποδέχτηκε η χρηματιστηριακή αγορά το χθεσινό placement του 4,8% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, από τον εκκαθαριστή της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Πρώτον, γιατί έγινε με «λογικό» discount έναντι της τρέχουσας τιμής του τίτλου (στα 3,05 ευρώ έναντι περίπου 3,20 ευρώ στο ταμπλό). Δεύτερον, γιατί τον Απρίλιο η μετοχή της Τράπεζας «σερνόταν» σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα (2,80 ευρώ).

Το μεγαλύτερο τμήμα του εναπομείναντος 4,8% που ελέγχει ο εκκαθαριστής της Λαϊκής θα ρευστοποιηθεί σε βάθος χρόνου και κατά πάσα πιθανότητα, αφού παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

ΥΓ: Η κίνηση αυτή ίσως να δείχνει την πρόθεση του νέου εκκαθαριστή να επιταχύνει τις εξελίξεις και γύρω από τις θυγατρικές της πρώην Λαϊκής στην Ελλάδα.

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ανακοινώθηκε χθες η παραίτηση-έκπληξη (λόγω συνταξιοδότησης και μετά από θητεία 46 συναπτών ετών) του Κων/νου Πετρόπουλου από την προεδρία και το ΔΣ της φερώνυμης εισηγμένης εταιρείας.

Ένα δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ο Κων/νος Πετρόπουλος αντικαταστάθηκε από τον (ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ) Μιχάλη Μιχαλούτσο και όχι από τον αδελφό του Ιωάννη, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πάντως, στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων (10 Απριλίου) δεν αναφέρθηκε το παραμικρό περί επικείμενης αλλαγής στη θέση του προέδρου, ενώ αντίθετα επισημάνθηκε πως είναι ήδη εξασφαλισμένη η διάδοχη κατάσταση μέσω fund ελληνικής προέλευσης.

 

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Την επόμενη εβδομάδα θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή ιδιωτικών κλινικών κατά της απόφασης για τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου προέκυψε το claw back για το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v