Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2017

Ρευστότητα: Οι θετικές εκπλήξεις των εισηγμένων

Ρευστότητα: Οι θετικές εκπλήξεις των εισηγμένων

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εισηγμένων εταιρειών που με την πάροδο των ετών διαψεύδουν παλαιότερους φόβους των αναλυτών για αντιμετώπιση ενδεχόμενων ζητημάτων ρευστότητας και αναχρηματοδότησης των δανείων τους.

Για παράδειγμα, στις αρχές της δεκαετίας υπήρχαν αρκετές τέτοιες συζητήσεις για εταιρείες όπως ο ΟΤΕ, ο Τιτάνας και τα Folli Follie.

Σήμερα, ο ΟΤΕ είναι ίσως ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος με την ισχυρότερη ρευστότητα στην Ευρώπη. H τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν διαθέτει επάρκεια κεφαλαίων για εξαγορές ανά τον κόσμο, ενώ οι δείκτες των Folli Follie είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί.

Κάποιες κουβέντες είχαν γίνει παλαιότερα και για τη Motor Oil, ωστόσο με τον ρυθμό που βαδίζει ο όμιλος δεν αποκλείεται να κλείσει τη φετινή χρονιά με καθαρό δανεισμό που -σε σχέση με τα μεγέθη του ομίλου- θα… φαίνεται με το μικροσκόπιο.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Fourlis. Με βάση την πρόσφατη έκθεση της Πειραιώς Χρηματιστηριακής (σύσταση «outperform», τιμή-στόχος τα 6,5 ευρώ), ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA από το ικανοποιητικό 3 του 2016 προβλέπεται να βελτιωθεί στο 2,3 φέτος και στο 1,9 το 2018.

Και όλα αυτά για έναν δανεισμό που έχει μακρινές λήξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v