Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2017

Φ. Βρυώνης: Η μείωση του φοροπροστίμου και ο δήμαρχος Τιράνων!

Φ. Βρυώνης: Η μείωση του φοροπροστίμου και ο δήμαρχος Τιράνων!

Η υπόθεση σχετίζεται με την πάλαι ποτέ εισηγμένη εταιρεία ΑΛΜΑ-ΑΤΕΡΜΩΝ, βασικός μέτοχος της οποίας ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Φίλιππος Βρυώνης.

Μέχρι σήμερα λοιπόν στη συγκεκριμένη υπόθεση έχουμε: Αφενός, την επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση της μετοχής (πληροφορούμεθα ότι ο κ. Βρυώνης έχει προσφύγει εναντίον της σχετικής απόφασης στα δικαστήρια και η εκδίκαση της προσφυγής επίκειται). Και αφετέρου, την προσφυγή του επιχειρηματία στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έναντι ενός φορολογικού προστίμου που του είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, η Εφορία υποστήριξε ότι ο κ. Βρυώνης είχε «πουλήσει» σε ελβετική εταιρεία (Affichage Holding) όχι μόνο μέρος των δραστηριοτήτων της ΑΛΜΑ-ΑΤΕΡΜΩΝ αλλά και έναντι 4,5 εκατ. ευρώ τη δέσμευσή του να μη δραστηριοποιηθεί ο ίδιος σε ανταγωνιστική δραστηριότητα για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό συγγενικού προσώπου του επιχειρηματία. Η πώληση αυτή, όμως, φέρεται να μη δηλώθηκε στις φορολογικές αρχές και έτσι του επιβλήθηκε φόρος 900.000 ευρώ πλέον προσαυξήσεων ύψους 1,08 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη προσφυγή εκδικάστηκε και η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ήταν να μειώσει το ποσό των προσαυξήσεων από το 1,08 εκατ. στις 450 χιλ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε μεταγενέστερη φάση είχαν θεσπιστεί ηπιότερες ποινές για τέτοιου είδους ζητήματα.

Στα αξιοσημείωτα ωστόσο της υπόθεσης περιλαμβάνεται και ένα εκ των επιχειρημάτων που έθεσε ο κ. Φίλιππος Βρυώνης, το ότι δηλαδή είναι «μόνιμος κάτοικος εξωτερικού».

Για την τεκμηρίωση μάλιστα του ισχυρισμού του, προσκόμισε φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος για την περίοδο 2001-2005, στις οποίες φέρεται ως κάτοικος Μιλάνου Ιταλίας και βεβαίωση του δημάρχου Τιράνων Αλβανίας ότι σύμφωνα με το δελτίο ταυτότητάς του ήταν κάτοικος Τιράνων από το 2007 έως και το 2013. 

Το δικαστήριο πάντως στην απόφασή του απορρίπτει τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι ασκούσε επιχείρηση με αυτό το αντικείμενο (υπαίθρια διαφήμιση) στην Ελλάδα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v