Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2017

Κυνηγοί... κεφαλαίων οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ

Κυνηγοί... κεφαλαίων οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ

Η ελληνική αγορά real estate δεν έχει και πολλά περιθώρια ανάτασης το 2017, όπως συμφώνησαν τα στελέχη των ελληνικών εταιρειών επενδύσεων (ΑΕΕΑΠ) κατά τη διάρκεια συζήτησης στο χθεσινό 12o Red Business Forum. Την ίδια στιγμή, όμως, εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς η ζήτηση σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αυξημένη τόσο για συγκεκριμένα καταστήματα, όσο και για γραφεία, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τουριστικά ακίνητα.

Το μεγάλο στοίχημα για τις ελληνικές ΑΕΕΑΠ είναι να προσελκύσουν νέα κεφάλαια, ώστε να προχωρήσουν σε νέες αγορές ακινήτων, τόνισαν οι ομιλητές. Ο διευθύνων σύμβουλος της Trastor Τάσος Καζίνος είπε πως η εταιρεία «κοιτάζει έναν συνδυασμό μικρότερων επενδύσεων», δηλαδή «μισθωμένα κτίρια καθώς και ακίνητα που μπορούν να δημιουργήσουν υπεραξίες σε ορίζοντα 5 - 6 ετών».

Η Γενική Διευθύντρια Εργασιών της Grivalia Ναταλία Στράφτη τόνισε πως «οι αποτιμήσεις βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Το δικό μας χαρτοφυλάκιο ήταν της τάξεως των 877 εκατ. ευρώ, δηλαδή γύρω στα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Οι επενδυτές βλέπουν την προοπτική αύξησης της αξίας».

Η Γενική Διευθύντρια Εργασιών της Εθνική Πανγαία Τερέζα Μεσσάρη θεωρεί πως «βρισκόμαστε στο κάτω μέρος του κύκλου, οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η αγορά θα γυρίσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v