Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2017

Μύκονος 2: Ο βόθρος στην Ψαρρού που έγινε project, η «σύμπτωση» και ο εισαγγελέας Διαφθοράς

Μύκονος 2: Ο βόθρος στην Ψαρρού που έγινε project, η «σύμπτωση» και ο εισαγγελέας Διαφθοράς

Πριν από λίγο καιρό, η στήλη είχε αναφερθεί στην κατασκευή υπογείου parking με άδεια που αφορούσε την επέκταση… βιολογικού καθαρισμού στον κοσμοπολίτικη Ψαρρού της Μυκόνου. Η υπόθεση αυτή, λένε οι πληροφορίες μας, έχει και ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Όπως αναμενόταν, τα τεκταινόμενα πήραν τον δρόμο της δικαστικής οδού, κατ' αρχάς στο Ειρηνοδικείο της Μυκόνου, κατόπιν ένδικων μέσων που ασκήθηκαν από περίοικους. Και η απόφαση βγήκε υπέρ της κατασκευάστριας εταιρίας MYCRE Investments, που όπως μαθαίνουμε τελικά, ανεγείρει ολόκληρο… Mall, σουίτες κ.λπ., πέραν του υπογείου parking, δίπλα στην παραλία.

Βεβαίως η άλλη πλευρά άσκησε ήδη αναστολή (που έγινε αποδεκτή), το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η αναστολή, παρά τον σύντομο χρόνο άσκησής της, εκδικάστηκε από άλλο ειρηνοδίκη. Διότι η προηγούμενη ειρηνοδίκης πήρε στο μεταξύ ευμενή μετάθεση στον τόπο καταγωγής της, μία εβδομάδα μετά την έκδοση της απόφασης υπέρ της κατασκευάστριας εταιρίας.

Η Μύκονος είναι μικρός τόπος και ήταν πολλοί εκείνοι που ήξεραν ότι η ειρηνοδίκης ανέμενε επί χρόνια αυτή τη μετάθεση, αλλά δεν την ελάμβανε. Οπότε, η σύμπτωση αυτή δημιούργησε... πώς να το πούμε; Υποψίες.

Όπως και να έχει, η υπόθεση που έχει αναστατώσει αρκετά το «νησί των ανέμων» πήγε ήδη στο Πρωτοδικείο της Σύρου, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και αναμένεται η απόφαση.

Ωστόσο στην επιχειρηματική κοινότητα της Μυκόνου δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το Πρωτοδικείο της Σύρου «επηρεάζεται έντονα» από οργανωμένα συμφέροντα. Βαριά κατηγορία μεν, αλλά κάποιοι φαίνεται ότι την πιστεύουν κι από ό,τι πληροφορούμεθα ετοιμάζουν όχι απλά προσφυγή στο Εφετείο, αλλά και καταγγελία στον εισαγγελέα Διαφθοράς!

Όχι μόνο για την υπόθεση της ευμενούς μετάθεσης αλλά και γενικότερα για τα όσα ακούγονται περί σχέσεων διαφθοράς μεταξύ επιχειρηματικών και δικαστικών «κύκλων» στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v