Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2017

Η Notos Com, η πρόσθετη χρηματοδότηση και η Pillarstone

Η Notos Com, η πρόσθετη χρηματοδότηση και η Pillarstone

Το Euro2day.gr αποκάλυψε πρόσφατα πως ένας από τους φάκελους, που εξετάζει η εν Ελλάδι θυγατρική της Pillarstone, είναι αυτός της Notos Com.

Ο εγχώριος όμιλος λιανεμπορίου βαρύνεται από υψηλό δανεισμό (περίπου 150 εκατ. ευρώ), τον οποίο εξυπηρετεί, αδυνατώντας, όμως, να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις.

Με τις εγχώριες τράπεζες να είναι απρόθυμες για χορήγηση πρόσθετης χρηματοδότησης, το management του ομίλου έχει στραφεί εδώ και καιρό στην αναζήτηση «φρέσκου» χρήματος από ξένα funds.

Στις συναντήσεις, που έγιναν στο παρελθόν, η Notos εμφανίστηκε να ζητά χρηματοδότηση της τάξης των 10 με 15 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις (πχ ανάληψη αντιπροσωπεύσεων, νέα καταστήματα).

Αν οι επενδύσεις βγουν, θα βελτιωθούν τα EBITDA, ενώ τα funds θα πάρουν ως αντάλλαγμα την κατά προτεραιότητα (seniority) αποπληρωμή του νέου δανεισμού, με μια ικανοποιητική απόδοση.  

Η αγορά αναρωτιέται, αν το ίδιο σχήμα έχει προταθεί στην Pillarstone.

Η χορήγηση, βλέπετε, πρόσθετης χρηματοδότησης είναι μια απλή δουλειά, που εφόσον ενδιαφέρει την KKR (σ.σ μεγαλομέτοχος της Pillarstone) μπορεί να την κάνει απευθείας, χωρίς να παρεμβληθεί η «πλατφόρμα».

Αν, μάλιστα, όπως κυκλοφορεί, το σχέδιο δεν προβλέπει τη μεταβίβαση του management της Notos  στη Pillarstone, τότε η τελευταία δεν έχει και πολλά να κάνει στη Notos.

ΥΓ: Στην αγορά ακούγεται ότι η Pillartone απέρριψε την πρόταση των τραπεζών να αναλάβει τη διαχείριση της Euromedica.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v