Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2017

Το «κενό» στο ημερολόγιο του Αλ. Τσίπρα

Το «κενό» στο ημερολόγιο του Αλ. Τσίπρα

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα για τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Μαξίμου, είναι αρκούντως πλούσιο: Θα «ανέβει» στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου για τα εγκαίνια της ΔΕΘ (και πιθανότατα θα κάνει εμφάνιση με τον Μανουέλ Μακρόν στο πλευρό του).

Στις 14 θα βρεθεί στην Κέρκυρα για το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας, όπου θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός της γείτονος Πάολο Τζεντιλόνι. Και στις 21-23 θα μεταβεί στην Κρήτη για το τρίτο (μετά της Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας) Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Τι λείπει (μέχρι στιγμής…) από την πρωθυπουργική ατζέντα; Η παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα γίνει στη Ν. Υόρκη 19-25 Σεπτεμβρίου.

Το κενό στο ημερολόγιο έχει επισημανθεί εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο από το Μαξίμου δεν υπάρχουν διευκρινίσεις. Και οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν: άλλοι υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα δεν έχει Ν. Υόρκη διότι θα γίνει ανασχηματισμός και άλλοι ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να απομακρυνθεί από το ελληνικό έδαφος ένεκα τρίτης αξιολόγησης.

Οι πλέον ψύχραιμοι (και καλύτερα ενημερωμένοι) παραπέμπουν σε μία τρίτη εκδοχή: τις τυχόν πιέσεις που θα δεχθεί ο κ. Τσίπρας στην έδρα του ΟΗΕ για το Κυπριακό – δεδομένης και της συμμετοχής του Ταγίπ Ερντογάν στις εργασίες. Και δη, λένε, σε μία κρίσιμη πολιτικά «στιγμή» όπου, πέραν των αμιγώς ελληνικών θεμάτων, η Ουάσιγκτον «βράζει» από τους κλυδωνισμούς που υφίσταται η προεδρία Τραμπ και το Βερολίνο θα μετράει τα μετεκλογικά «κουκιά» για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Οι εν λόγω ψύχραιμοι, πάντως, διευκρινίζουν: η σεπτεμβριανή «ατζέντα» του κ. Τσίπρα δεν έχει κλείσει.

Ακόμη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v