Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2017

Σφηνάκια για Nexans, Λανακάμ και Λεβεντέρης

Σφηνάκια για Nexans, Λανακάμ και Λεβεντέρης

NEXANS HELLAS: Ξεκινώντας από τα… κακά νέα των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων της Nexans Hellas, διαπιστώνεται η υποχώρηση των πωλήσεων κατά 11,8%, με βάση σταθερές τιμές μετάλλου, το οριακά αρνητικό EBITDA (-365 χιλ.), οι καθαρές ζημίες (896 χιλ. από κέρδη 846 χιλ. ευρώ) και οι αρνητικές λειτουργικές ταμειακές ροές που μείωσαν το καθαρό ταμείο κατά 6,5 εκατ. (στα 2,83 εκατ. ευρώ).

Τα καλά νέα, ωστόσο, εστιάζονται στο ότι μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται να είναι έτοιμη να μπει σε πλήρη λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής καλωδίων μέσης τάσης, έτσι ώστε, όπως αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης, «από το 2018 να έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε για όλη αυτή την καινούργια αγορά. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη Γερμανία, αλλά θα δώσει γενικά τη δυνατότητα να στραφεί η εταιρεία μας και σε άλλες, νέες αγορές».

 

ΛΑΝΑΚΑΜ: Αύξηση κύκλου εργασιών στο πρώτο φετινό εξάμηνο σημείωσε η εταιρεία (από τα 953 χιλ. στο 1,08 εκατ. ευρώ), με τη διοίκηση της εισηγμένης να αναμένει για το δεύτερο μισό της χρονιάς άνοδο πωλήσεων σε σχέση με το 2016.

Αν επαληθευθεί η πρόβλεψη της διοίκησης, τότε ο τζίρος της εταιρείας θα υπερβεί τα δύο εκατ. ευρώ και έτσι η εισηγμένη θα επιστρέψει στην Κύρια Αγορά του ΧΑ (σήμερα βρίσκεται στην κατηγορία «Υπό Διαγραφή»).

Στους στόχους της εταιρείας και η διεύρυνση του αντικειμένου δραστηριότητάς της πέραν του κλάδου των ενδυμάτων.

 

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ: Τον Ιούλιο του 2016 είχε αποφασιστεί η διακοπή λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσκοινων στο εργοστάσιο του Βόλου (η εταιρεία ασκεί πλέον εμπορική δραστηριότητα), με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών της εταιρείας και των εν γένει προοπτικών της.

Στο φετινό πρώτο εξάμηνο, ωστόσο, οι ζημίες συνεχίστηκαν έστω και μειωμένες: Κύκλος εργασιών από τα 841 στα 582 χιλ. ευρώ και καθαρό αποτέλεσμα από τα -529 στα -305 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v