Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2017

To «ΚΑΣ εξπρές», η ΣΕΚΑΠ και οι ομολογίες... ΠΑΟΚ

To «ΚΑΣ εξπρές», η ΣΕΚΑΠ και οι ομολογίες... ΠΑΟΚ

ΣΕΚΑΠ: Ιδιοκτήτρια ακινήτων, μικρομέτοχος σε εισηγμένες εταιρείες, αλλά και πιστωτής του ΠΑΟΚ έγινε μεταξύ άλλων η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, μέλος του ρωσικού ομίλου Donskoy Tabac, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Ειδικότερα, η ΣΕΚΑΠ απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2014 το 97,6% της εταιρείας Α&Β Ανάπτυξη ΑΕΕ, μέσω αύξησης κεφαλαίου, ύψους 2,49 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την καπνοβιομηχανία. Στο τέλος του 2016, το ποσοστό της ΣΕΚΑΠ στην Α&Β Ανάπτυξη ανέρχεται σε 97,87%.

Η Α&Β Ανάπτυξη κατέχει ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, που είναι γνωστό ως «κτίριο του ΝΑΤΟ» ή «Ερυθρός Σταυρός» (Βασ. Όλγας 105) από τις προηγούμενες χρήσεις του.

Η εύλογη αξία του διατηρητέου αρχοντικού εκτιμάται από τον όμιλο ΣΕΚΑΠ στα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ είναι υποθηκευμένο στην Πειραιώς για δάνειο με ανεξόφλητο υπόλοιπο στο τέλος του 2016, ύψους 1,68 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος της περσινής χρονιάς η ΣΕΚΑΠ κατείχε -μικρής αξίας- μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς και Ελλάκτωρ, καθώς και ομολογίες της ΠΑΟΚ ΑΕ, αξίας κτήσης 100 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η καπνοβιομηχανία διαθέτει μηδενικό δανεισμό, αν συνυπολογιστούν τα ταμειακά της διαθέσιμα και ως εκ τούτου οι παραπάνω μικρές επενδύσεις σε ακίνητα και χρεόγραφα δεν επιβαρύνουν τον ισολογισμό της.

Για τη φετινή χρήση, δε, η διοίκησή της αναμένει καλύτερες επιδόσεις πωλήσεων και κερδοφορίας. Πρώτον, λόγω των νέων συμβολαίων αντιπροσώπευσης και αποκλειστικής διανομής, τα οποία διαπραγματεύεται η ΣΕΚΑΠ.

Δεύτερον, λόγω της αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου, με μεταφορά σημάτων από το τμήμα υψηλής τιμής, ανά πακέτο, στο μεσαίας-χαμηλής τιμής.

 

ΚΑΣ: Σε χρόνο-ρεκόρ αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το Ελληνικό, προκειμένου να σταματήσουν και τα διάφορα σενάρια για τις επιπτώσεις που θα έχει στη σχεδιαζόμενη επένδυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση μπορεί να έχει καθαρογραφεί ακόμα και μέχρι σήμερα το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v