Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2017

Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε αλλά δεν... τα ψηφίσαμε!

Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε αλλά δεν... τα ψηφίσαμε!

Η κινητοποίηση είχε ξεκινήσει πολύ πριν το καλοκαίρι από τις χρηματιστηριακές αρχές, προκειμένου οι ξένοι πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν τη λεγόμενη «ελληνική χρυσή βίζα» να μην είναι υποχρεωμένοι να επενδύουν μόνο σε ακίνητα όπως σήμερα, αλλά να μπορούν εναλλακτικά να τοποθετηθούν και σε εγχώρια χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Για τη διευκόλυνση μάλιστα αυτής της προοπτικής, υπεγράφη στα τέλη Αυγούστου πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΧΑ και του Χρηματιστηρίου της Σενζέν, προκειμένου οι Κινέζοι να μπορούν να επενδύουν -έστω και κάτω από ορισμένους περιορισμούς- σε ελληνικά ETFs.

Αν και από τότε πέρασαν δύο μήνες, τίποτε επί της ουσίας δεν έχει προχωρήσει και φυσικά δεν έχει επενδυθεί σε εγχώρια χρηματοοικονομικά προϊόντα ούτε ένα ευρώ!

Και αυτό γιατί απλά, όπως λένε στο ποδόσφαιρο, ξεχάσαμε… την μπάλα. Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να ψηφίσει τον απαιτούμενο σχετικό νόμο!

Όπως πληροφορούμεθα, το θέμα βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων μεταξύ τριών συναρμόδιων Υπουργείων (Ανάπτυξης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το πότε τελικά θα πάει στη Βουλή προς ψήφιση.

ΥΓ: Τουλάχιστον, όπως μαθαίνουμε, φαίνεται πως περιλαμβάνεται μια ευρεία σειρά επιλογών, όπως μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και εναλλακτικές μορφές επενδύσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v