Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2017

Το βαρύ φορτίο δανείων της Alco και η μάχη τραπεζών και ΑΑΔΕ

Το βαρύ φορτίο δανείων της Alco και η μάχη τραπεζών και ΑΑΔΕ

ALCO: Καλή η προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων της Alco Hellas μέσω αύξησης των εξαγωγών της -βλέπε ίδρυση εμπορικής θυγατρικής στις ΗΠΑ-, ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να γίνει για την ουσιαστική διάσωση της εταιρείας, χωρίς «διευθέτηση» ή «αναδιάρθρωση» (βλέπε… άγριο κούρεμα) των υψηλότατων τραπεζικών της υποχρεώσεων.

Αυτό προκύπτει άλλωστε και από τις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης, που δημοσιεύθηκαν χθες.

Έτσι, ακόμη και μετά την εκποίηση θυγατρικών εταιρειών (και κυρίως της συμμετοχής στην Alco Deutschland), ο καθαρός δανεισμός του ομίλου στις 30/6/2017 ανερχόταν στα 30,4 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-17,1 εκατ. ευρώ), τα λειτουργικά κέρδη ξεκινούσαν από μείον (EBIT στο -1,78 εκατ.) και μόνο οι τόκοι του πρώτου εξαμήνου επιβάρυναν τα αποτελέσματα με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ…

ΥΓ: Στα 30,2 εκατ. οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, στα -30,8 εκατ. ευρώ το κεφάλαιο κίνησης.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καθώς η αγορά μπαίνει στην «καυτή» εορταστική περίοδο που χαρακτηρίζεται από θετική εποχικότητα (ενισχυμένη από το «κοινωνικό μέρισμα» και τον 13ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα), εντείνονται οι προσπάθειες προκειμένου οι αυξημένες πωλήσεις να περάσουν μέσα από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Δεν είναι τυχαίο που κάποιες τράπεζες ενισχύουν αυτή την περίοδο το σύστημα των «πόντων» που προσφέρουν στους πελάτες τους για τις συναλλαγές μέσω καρτών και e-banking.

Ή ότι οι κληρώσεις της ΑΑΔΕ αυτό τον μήνα θα είναι πιο «γενναιόδωρες»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v