Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2017

Σφηνάκια για Νηρέα, ΤΧΣ και... «Τrue Leaders»

Σφηνάκια για Νηρέα, ΤΧΣ και... «Τrue Leaders»

ΝΗΡΕΑΣ: Να δούμε αν και πόσο θα επηρεάσουν την τιμή της μετοχής του Νηρέα, οι 2,5 εκατ. νέοι τίτλοι που θα μπουν στο ΧΑ στις 27 Δεκεμβρίου, μετά τη μερική μετατροπή παλαιού ομολογιακού δανείου.

Οι νέοι κάτοχοι των τίτλων προτίμησαν να αποχωρήσουν από ένα ιδιαίτερα μακροπρόθεσμο ΜΟΔ πολύ χαμηλού επιτοκίου, με τιμή μετατροπής το 0,31 ευρώ, όταν χθες η μετοχή του Νηρέα έκλεισε στο 0,25 ευρώ.

 

ΤΧΣ: Μια ματιά στην ιστοσελίδα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δείχνει τις αλλαγές που έχουν επέλθει, αθόρυβα, στη σύνθεση του Γενικού Συμβουλίου.

Αυτή τη στιγμή, το Γενικό Συμβούλιο έχει έξι μέλη, μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις τvn Χρ. Στράτου και Steven Franck, ενώ είχε προηγηθεί η παραίτηση στις αρχές Σεπτεμβρίου του D. Valcarcel.

Μεταξύ των 6 εναπομεινάντων μελών περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος, Γ. Μιχελής, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση, που θα ενεργοποιηθεί μόλις βρεθεί ο αντικαταστάτης του καθώς τρέχει άλλη μια πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση. Η προηγούμενη απέβη άκαρπη.

 

TRUE LEADERS: Εντονο… χρηματιστηριακό άρωμα είχαν οι βραβεύσεις «true leaders» της ICAP σε 68 ελληνικές εταιρείες. Έτσι, πέρα από τις πρώην εισηγμένες στο ΧΑ, Κυριακίδης Μάρμαρα και Kleeman, μεταξύ άλλων βραβεύθηκαν οι:

Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ, JUMBO, Motor Oil και η θυγατρική της Coral, Sarantis, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Fourlis, Flexopack, Attica Group, Autohellas, ΕΛΤΟΝ Χημικά, Καράτζης, Εθνική Ασφαλιστική (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας), Ευρωπαϊκή Πίστη, ACS (θυγατρική της Quest Holdings), ΕΛΙΝΟΙΛ, ΕΛΠΕ και η θυγατρική της ΕΚΟ, ΔΕΠΑ (συμμετέχουν ΔΕΗ και ΕΛΠΕ) ΚΡΙ-ΚΡΙ, Lamda Development, Πλαίσιο, Λάμψα, Μύλοι Λούλη, Πλαίσιο, Παυλίδης (μητρική της Mermeren Kombinat), Sunlight (έχει εκδώσει διαπραγματεύσιμο εταιρικό ομόλογο) και Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v