Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2018

Τα Οινόφυτα και οι προσπάθειες για συμμάζεμα των βιομηχανικών ζωνών

Τα Οινόφυτα και οι προσπάθειες για συμμάζεμα των βιομηχανικών ζωνών

Κοντά στα 210 εκατ. ευρώ θα φτάσει η επένδυση για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Βιομηχανικού Πάρκου Οινοφύτων, με κύριο φορέα υλοποίησης την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η οποία και θα επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο, που προωθεί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Τανάγρας, θα χρηματοδοτηθεί επίσης από το ΕΣΠΑ και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η δημιουργία του πάρκου θεωρείται απαραίτητη, όχι μόνο για την περιβαλλοντική εξυγίανση της περιοχής, αλλά και διότι στα Οινόφυτα παράγεται το 1/3 του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας. Και σ’ αυτή την περιοχή δεν υπάρχει οργανωμένος υποδοχέας βιομηχανιών!

Το πρόβλημα της ανυπαρξίας οργανωμένων περιοχών για υποδοχή βιομηχανιών, κέντρων logistics κ.λπ. δεν περιορίζεται στα Οινόφυτα. Αντίστοιχο ζήτημα υπάρχει π.χ. στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώνει περί το 10%-12% του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας.

Προσπάθειες καταβάλλονται για να επιλυθεί και το θέμα με τις διάσπαρτες εγκαταστάσεις logistics σε περιοχές όπως η Μάνδρα και η Μαγούλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v