Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2018

Πρόστιμο-μαμούθ στο Ιασώ με καθυστέρηση... 18 ετών!

Πρόστιμο-μαμούθ στο Ιασώ με καθυστέρηση... 18 ετών!

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην εγχώρια χρηματιστηριακή ιστορία (1,41 εκατ. ευρώ) και αφορούσε… 73 παραβάτες (δύο νομικά και 71 φυσικά πρόσωπα) ανακοίνωσε προχθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μάλιστα με χρονική καθυστέρηση 18 ολόκληρων ετών!

Ειδικότερα η ΕΚ μίλησε για «παράβαση του άρθρου 72 του ν. 1969/1991 κατά την κατάρτιση συναλλαγών που διενεργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 9.6.2000 έως και 31.8.2000, στη μετοχή της εταιρείας ΙΑΣΩ. Το θέμα εξετάστηκε μετά από καταγγελία η οποία γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το έτος 2015».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενήργησε στην περίπτωση αυτή ως «τεχνικός σύμβουλος» Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της ΕΚ προκειμένου να εξετάσει συγκεκριμένη καταγγελία.

Η υπόθεση αναφέρεται στους πρώτους μήνες διαπραγμάτευσης της μετοχής του ΙΑΣΩ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και ειδικότερα σε «κινήσεις στήριξης» του τίτλου στο ταμπλό, ο οποίος είχε εισέλθει με… αλμυρότατη αποτίμηση, στο πλαίσιο του γενικότερου κλίματος-φούσκας που επικρατούσε κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v