Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2018

Ιασώ: Γιατί η Euromedica δεν θα είναι εκεί…

Ιασώ: Γιατί η Euromedica δεν θα είναι εκεί…

Την προσεχή Δευτέρα οι μέτοχοι της Ιασώ καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση για να ενημερωθούν, όσον αφορά στους όρους πώλησης του 97,2% της Ιασώ General και να εγκρίνουν τη συναλλαγή.

Η συνέλευση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφενός, επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το «πράσινο φως» για τη συναλλαγή, αφετέρου, για το αν θα εμφανισθεί η Euromedica στη γενική συνέλευση.

Η τελευταία κατέχει περίπου το 10% των μετοχών του Ιασώ και είναι ο μεγαλύτερος εκ των μετόχων, που ζήτησαν ενημέρωση για τους όρους της πώλησης.

Την ίδια στιγμή, όμως, μέρος των δανείων της Euromedica (σ.σ. δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 180 εκατ. ευρώ) μεταβιβάζονται από Alpha, Eurobank και Εθνική στη Farallon. Τμήμα των παραπάνω δανείων έχει ως εξασφάλιση αρκετές από τις μετοχές της Ιασώ, κυριότητας Euromedica.

Θα επιτρέψουν οι τράπεζες στη Euromedica να ασκήσει, έστω για τελευταία φορά, τα δικαιώματα ψήφου για τις ενεχυριασμένες μετοχές; Η απάντηση, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, είναι αρνητική.

Θα πρέπει να συναινέσει ο εν δυνάμει αγοραστής, προκειμένου η Euromedica να καταθέσει στη συνέλευση τις ενεχυριασμένες μετοχές και να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου. Είναι, δε, πιθανόν ως τη Δευτέρα τα δάνεια να έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες, προκειμένου να ακολουθήσει η μεταβίβασή τους.

Κοινώς, η Euromedica προκάλεσε τη συνέλευση αλλά μάλλον δεν θα είναι εκεί, τουλάχιστον με το σύνολο του ποσοστού της…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v