Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2018

Ο Καραμανλής, το γκολφ Γλυφάδας και η γεώτρηση στο Ελληνικό

Ο Καραμανλής, το γκολφ Γλυφάδας και η γεώτρηση στο Ελληνικό

Στις 22 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί η αγωγή που έχει καταθέσει η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» κατά της δημοτικής επιχείρησης «Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε.», με την οποία ζητεί αποζημίωση περί το 1.000.000 ευρώ επειδή η τελευταία χρησιμοποιεί επί δεκαετίες νερό από γεώτρηση εντός του πρώην αεροδρομίου για το πότισμα του γηπέδου.

Ο δήμος Γλυφάδας δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με την «Ελληνικό ΑΕ», που κατέχει και διαχειρίζεται την προς παραχώρηση/πώληση έκταση. Γι’ αυτό και προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος στο οποίο αναφέρεται πως «ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ζητήσει να γίνει η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης, ώστε ο δήμος Γλυφάδας να παίρνει νερό από τη γεώτρηση για το αγαπημένο του γήπεδο του γκολφ, γνωρίζοντας ότι μόνο κατ' αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις δεδομένες μεγάλες ανάγκες του γηπέδου για πότισμα».

Η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» υποστηρίζει στην αγωγή πως «επί 909 ημέρες από 06.07.2011 έως 31.12.2013», η δημοτική επιχείρηση του Γκολφ Γλυφάδας χρησιμοποιούσε «αυτοβούλως και αυθαιρέτως, χωρίς καμία τυπική σχέση», μια «γεώτρηση ύδατος μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού», μέσω της οποίας «υδροδοτεί το γήπεδο Γκολφ Γλυφάδας Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ζητάει αναδρομικά 825.000 ευρώ και 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου θεωρεί πως αν το δικαστήριο δεχθεί την αγωγή, η δημοτική επιχείρηση του γκολφ θα χρεοκοπήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v