Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2018

Profile: Η ανακοίνωση και το «ξύπνημα» της μετοχής

Profile: Η ανακοίνωση και το «ξύπνημα» της μετοχής

Καταλυτικό ρόλο στο «ξύπνημα» της μετοχής φαίνεται ότι έπαιξε η ανακοίνωση της εταιρίας Profile την περασμένη Τετάρτη, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών.

Η εκτίναξη του τίτλου, που ξεκίνησε από την ίδια κιόλας μέρα της γνωστοποίησης, οδήγησε σε σωρευτική άνοδο της τάξεως του 21%, με αξιοσημείωτο όγκο συναλλαγών. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες, ο όγκος συναλλαγών είχε ήδη αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και ξεπερνούσε τις 60.000 τεμάχια ημερησίως.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση της εταιρίας για υλοποιημένες αγορές ιδίων μετοχών. Που σημαίνει ότι η «ακαριαία» άνοδος οφείλεται αποκλειστικά σε τρίτους επενδυτές.

Ίσως κάποιοι εκτίμησαν ότι εφόσον η εταιρία, που είναι γνωστή για τη συντηρητικότητά της σε τέτοιου είδους «αγοραία» θέματα, προτίθεται να αγοράσει έως και το 8,5% των μετοχών της, προφανώς στα τρέχοντα επίπεδα θεωρεί την αποτίμησή της εξαιρετικά ελκυστική επένδυση.

Διόλου παράξενο άλλωστε αυτό, καθώς ακόμη και με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2016 (οι πληροφορίες της στήλης είναι ότι το 2017 θα είναι καλύτερο), η Profile αποτιμάται εντυπωσιακά χαμηλότερα από τις αντίστοιχες διεθνείς εταιρίες του χώρου της, παρά τον εξαγωγικό της προσανατολισμό και την πρόσφατη εξαγορά εταιρίας στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v