Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2018

Shelman: Προβληματίζει η τιμή εκκίνησης σε πλειστηριασμό ακινήτου

Shelman: Προβληματίζει η τιμή εκκίνησης σε πλειστηριασμό ακινήτου

«Προβληματισμένοι» δηλώνουν οικονομικοί παράγοντες από την Εύβοια σχετικά με την τιμή εκκίνησης με την οποία θα βγει στον πλειστηριασμό το ακίνητο του πρώην εργοστασίου της Shelman στο Βασιλικό.

Το Euro2day.gr είχε αναφερθεί στο θέμα με δημοσίευμά του στις 3 Ιανουαρίου του 2018 και τίτλο «Μικρό Ελληνικό οραματίζονται στην Εύβοια».

Το άρθρο αναφερόταν στην κομβική τοποθεσία (πρόσβαση σε λιμάνι, στο κέντρο του νομού, κοντά στη Χαλκίδα) και στις πολύ ενδιαφέρουσες χρήσεις που θα μπορούσε να πάρει το συγκεκριμένο ακίνητο, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, ουσιαστικό ήταν το ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει τόσο τοπικοί οικονομικοί παράγοντες, όσο και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ωστόσο, η τιμή εκκίνησης του ακινήτου στον επικείμενο πλειστηριασμό -που ανέρχεται στα 26 εκατ. ευρώ- έχει «παγώσει» πολλούς από τους θιασώτες της υπόθεσης. Σύμφωνα λοιπόν με οικονομικούς παράγοντες, το τίμημα ενδεχομένως να αποβεί απαιτητικό και έτσι ο διαγωνισμός να αποβεί άκαρπος, οδηγώντας σε νέες καθυστερήσεις.

«Εκτιμώ ότι ήταν λανθασμένη η παραδοχή πως η αποτίμηση του ακινήτου έπρεπε να γίνει με βάση τη μέθοδο του κόστους αντικατάστασης για τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας ξύλου. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει εκδηλωθεί εδώ και 15 μήνες ενδιαφέρον για τη μονάδα της Ροδόπης, που είναι πολύ πιο σύγχρονη, βρίσκεται πιο κοντά στις βαλκανικές αγορές και αποτιμάται προς 11,5 εκατ. ευρώ, και να διαθέσει κάποιος 26 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει μια νέα μονάδα στην Εύβοια; Άλλωστε, η μονάδα της Εύβοιας είχε κλείσει αρκετά πριν το οριστικού λουκέτο της Shelman, καθώς είχε θεωρηθεί πολύ λιγότερο ανταγωνιστική από αυτή της Ροδόπης», αναφέρει ένας εξ αυτών.

Παρ' όλα αυτά, οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν την έκβαση του επικείμενου πλειστηριασμού, ελπίζοντας πως θα βρεθεί τουλάχιστον ένας υποψήφιος που θα καταβάλει το ζητούμενο τίμημα των 26 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό, κατά κύριο λόγο, θα κατευθυνθεί προς το ελληνικό δημόσιο (ΦΠΑ, ασφαλιστικά ταμεία) και τους πρώην εργαζόμενους του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v