Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2018

Σφηνάκια για Exin-Calamos και Attica Finance

Σφηνάκια για Exin-Calamos και Attica Finance

ΕΧΙΝ-CALAMOS: Όσο περνάει ο χρόνος χωρίς η Exin να υποβάλlει τελικό φάκελο στην ΤτΕ, με το μετοχολόγιο της εταιρείας που προβλέπεται να εξαγοράσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, τόσο αυξάνεται η συχνότητα των αναφορών για τη δικαστική διαμάχη Exin-Calamos.

Βλέπετε, στο ιδιαίτερα πιθανό σενάριο που η Exin δεν ολοκληρώσει υπ’ ευθύνη της τη συναλλαγή ως τις 28/3, θα εγερθούν από πλευράς Εθνικής, με βάση το αγγλικό δίκαιο, νομικές αξιώσεις. Και τα commitment letters τα είχαν παράσχει για λογαριασμό του σχήματος, που αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής με προσφορά 718,5 εκατ. ευρώ, οι J. Calamos και J. Koudounis.

 

ΑΤΤICA FINANCE: Η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Attica Finance ως ΑΕΠΕΥ, σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στη Δυναμική Χρηματιστηριακή, σε καμιά περίπτωση δεν σταματά τα σχέδια της εταιρείας και των μετόχων της να δραστηριοποιηθούν ενεργά στον χώρο της ενέργειας σε συνεργασία με την κινεζική Sumec

Ειδικότερα, η Attica Finance από ΑΕΠΕΥ έχει μετατραπεί σε Attica Finance ΑΕ (συμμετοχή της Τράπεζας Αττικής με περίπου 20% και βασικό μέτοχο τη Δυναμική Χρηματιστηριακή), η οποία κατέχει το 51% άλλης ανώνυμης εταιρείας (το υπόλοιπο 49% ανήκει στη ΔEH Ανανεώσιμες), με στόχο την προώθηση των σχετικών εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v