Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2018

Οι ασφαλιστικές και τα... εννέα χρόνια για τη δικαίωση

Οι ασφαλιστικές και τα... εννέα χρόνια για τη δικαίωση

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννέα ολόκληρα χρόνια περίμεναν τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες για να αποδείξουν έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι δεν είχαν παραβιάσει τις διατάξεις του ανταγωνισμού.

Κάτι που είχαν αποδεχθεί το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρόκειται για την υπόθεση της «Audatex Ελλάς», της κοινής εταιρείας που είχαν συστήσει η «Εθνική Ασφαλιστική», η «Αγροτική Ασφαλιστική», η «Ιντεραμέρικαν» και «Groupama», για τη διαχείριση των ζημιών στον κλάδο του αυτοκινήτου (σύστημα ηλεκτρονικής πραγματογνωμοσύνης ζημιών αυτοκινήτων οχημάτων).

Ωστόσο, μετά από καταγγελία της «Ένωσης Φανοποιών και Βαφέων Αυτοκινήτου Νομού Χανίων» περί εναρμονισμένης τιμολογιακής πολιτικής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ανεξάρτητη αρχή διέγνωσε παραβίαση του ανταγωνισμού και καταλόγισε το 2009 συνολικό πρόστιμο στις τέσσερις εταιρείες, ύψους... 30 εκατ. ευρώ!

Οι εταιρείες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, η οποία ανέπεμψε για επανεξέταση την υπόθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Κατά την επανεξέταση, όπως ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν προέκυψε καμία παραβίαση του ανταγωνισμού από τις καταγγελόμενες εταιρείες.

Μάλλον η πρώτη απόφαση της Επιτροπής εξετάστηκε στο... πόδι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v