Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2018

Το «μέγεθος» διχάζει την επιχειρηματική κοινότητα

Το «μέγεθος» διχάζει την επιχειρηματική κοινότητα

Έναν κλάδο ελιάς χάρισε χθες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κεντρικό ομιλητή στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα συμβολικό δώρο.

Λιγότερο αβρός ήταν, ωστόσο, με τον επίσης παριστάμενο στις εργασίες του συνεδρίου, πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

Αναφερόμενος στην «οικονομική δημοκρατία», σημείωσε ότι το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται να αντιπαρατεθεί στο ευρέως διαδεδομένο ιδεολόγημα ενός οικονομικού δαρβινισμού, σύμφωνα με το οποίο το «βαρίδι» της ελληνικής οικονομίας είναι ο μεγάλος αριθμός μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Aφήνοντας έτσι σε κάποιους την αίσθηση ότι στις λύσεις πρέπει να περιλαμβάνεται και η «οικονομική ευθανασία».

Πρόκειται για σαφή αιχμή για τις θέσεις του ΣΕΒ, ο οποίος δύο εβδομάδες πριν διεξήγαγε συνέδριο με θέμα την ανάγκη μεγέθυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Φέσσας δεν πτοήθηκε. Επανέλαβε ότι η υλοποίηση του Συμφώνου για τις ΜμΕ που προτείνει ο ΣΕΒ και προβλέπει αύξηση των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων κατά 8.000 έως το 2025 μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,7 δισ. ευρώ και να ενισχύσει την απασχόληση με 100.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας. Προϋποθέτει βέβαια ευρεία συναίνεση, ανεξαρτήτως των κύκλων διακυβέρνησης και των πολιτικών εξελίξεων.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι τα μέλη του ΣΕΒ είναι κατά 70% δυναμικές ΜμΕ και τόνισε ότι σήμερα κρίσιμο στοιχείο της επιχειρηματικής στρατηγικής είναι το «μεγάλωσε, διαφοροποιήσου ή βγες έξω!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v