Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2018

Τα πισωγυρίσματα στην ΕΤΕ και σφηνάκια για ΕΒΖ και Μινωικές Γραμμές

Τα πισωγυρίσματα στην ΕΤΕ και σφηνάκια για ΕΒΖ και Μινωικές Γραμμές

ΕΤΕ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Άγονος ανακηρύχθηκε ο διαγωνισμός πώλησης της Banca Romaneasca, καθώς η ουγγρική OTP, που αναδείχθηκε πλειοδότης, δεν κατάφερε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της τοπικής κεντρικής τράπεζας, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση.

Επομένως, η Εθνική θα πρέπει να προχωρήσει σε νέους διαγωνισμούς πώλησης για τις θυγατρικές της σε Κύπρο, Ρουμανία, την Εθνική Ασφαλιστική και να ψάξει αγοραστή για την παρουσία της στη FYROM.

Αν η τράπεζα μεταβίβαζε σε Calamos-Exin και OTP το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και την Banca Romaneasca, αντίστοιχα, θα ενίσχυε, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η διοίκησή της, τα εποπτικά της κεφάλαια κατά περίπου 145 μονάδες βάσης. Όφελος που θα συνυπολογιζόταν στο stress test.

Τώρα, όλα πάνε πίσω…

 

ΕΒΖ: Σύμφωνα με την έκθεση διοίκησης που συνοδεύει τα αποτελέσματα χρήσης 2016-17, -και- η φετινή χρήση (σ.σ. κλείνει στις 30/6/2018) θα είναι ζημιογόνος.

Ο όμιλος στις 30/6/2017 εμφάνιζε αρνητική καθαρή θέση 78 εκατ. ευρώ, που σε επίπεδο μητρικής έφθανε τα 115,3 εκατ. ευρώ!

Και συνεχίζουμε…

Αν προστεθεί η αδυναμία ταμειακού προγραμματισμού, πέραν του προσεχούς Ιουνίου είναι απολύτως λογικό, που ο ορκωτός εκφράζει αδυναμία διατύπωσης.

 

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Με την είσπραξη 70 εκατ. ευρώ από την πώληση του πλοίου Cruise Bonaria, ο καθαρός δανεισμός της θα μειωθεί έτι περαιτέρω. Αν εισπράξει και τα περίπου 53 εκατ. ευρώ από τη μεταβίβαση του ποσοστού που κατέχει στην HSW, περνάει σε καθαρό ταμείο.

Τι θα κάνει τα λεφτά;

Στοχευμένη επέκταση, είναι η λακωνική απάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v