Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2018

Το ακίνητο του Βωβού και… μαθήματα επενδυτικού κινδύνου

Το ακίνητο του Βωβού και… μαθήματα επενδυτικού κινδύνου

Μπορεί ο γνωστός επιχειρηματίας Μπ. Bωβός να είχε ευρύτερα δανειακά ανοίγματα, αλλά επισπεύδουσα εταιρεία στον πλειστηριασμό της κατοικίας του είναι χρηματιστηριακή εταιρεία, για ποσό λίγο ανώτερο των 200.000 ευρώ.

Με αφορμή λοιπόν το συγκεκριμένο περιστατικό, γνωστός παράγοντας της αγοράς επισήμανε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι επενδυτές «έναντι αρνητικού υπολοίπου».

Ειδικότερα, συνεχίζει, στα παράγωγα του ΧΑ που προσφέρεται μόχλευση 10-15 φορές, ο επενδυτής κινδυνεύει να χάσει 10-15 φορές το ποσό των μετρητών που κατέβαλε.

Επίσης, στις αγορές μετοχών με margin, ο επενδυτής κινδυνεύει να χάσει ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που κατέβαλε.

Υπάρχουν βέβαια και λίγες πλατφόρμες, καταλήγει, όπου προσφέρεται προστασία έναντι αρνητικού υπολοίπου σε προϊόντα forex, αλλά και CFDs μετοχών και εμπορευμάτων, οπότε οι επενδυτές δεν μπορούν να χάσουν πάνω από το ποσό που κατέβαλαν σε μετρητά.

PROFILE: Πολύ ενδιαφέρον το χθεσινό συνέδριο «5th digital banking forum», στο οποίο -μεταξύ άλλων- διαπιστώθηκε η ταχύτατη ανάπτυξη του fintech σε Ελλάδα και εξωτερικό, η δημιουργία νέων τεχνολογικών τραπεζών, αλλά και η προσπάθεια των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να ενσωματώσουν τις σύγχρονες εφαρμογές, προκειμένου να μειώσουν το κόστος τους και να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους.

Μεταξύ των ωφελημένων από αυτές τις τάσεις συγκαταλέγεται και η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής PROFILE, η οποία έχει ήδη αναλάβει σειρά τέτοιων εργασιών στο εξωτερικό.

«Ελληνικές αξίες» από την 3Κ ΑΕΔΑΚ: Ποιος είπε πως μόνο τα blue chips μπορούν να οδηγήσουν σε χρηματιστηριακά κέρδη;

Για παράδειγμα, το μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο 3Κ Greek Value, με έμφαση σε επίλεκτες μικρομεσαίες ελληνικές εταιρείες, σημείωσε προς όφελος των μεριδιούχων του άνοδο 8,55% το 2016 και 29,7% πέρυσι, επιδόσεις σαφώς υψηλότερες από τον δείκτη Συνολικής Απόδοσης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v