Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2018

Σφηνάκια για Παναγιωτάκη, Πειραιώς, Sunlight και Revoil

Σφηνάκια για Παναγιωτάκη, Πειραιώς, Sunlight και Revoil

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Παρά τα 40 κύματα που πέρασε η σχέση του προέδρου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη με τους πολιτικούς του προϊστάμενους υπουργούς αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τελικά η θητεία του πρώην συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να ανανεωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι λήγει στις 9 Απριλίου, τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος εμφανίζεται συγκρατημένος στους συνομιλητές του ως προς το μέλλον του.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στα θετικά του κ. Παναγιωτάκη για την ανανέωση της θητείας βαραίνει το γεγονός της έγκαιρης αλλαγής της στάσης του απέναντι στο θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων...

Οι κακές γλώσσες δε, συνδέουν και την παραμονή του στο τιμόνι της εταιρείας με την ανάγκη να υπάρχει κι ένας εύκολος στόχος, στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τα οικονομικά ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό συμβεί στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ολοκληρώθηκε η ανάκτηση από την τράπεζα των πέντε ακινήτων που είχαν μεταβιβαστεί στην εταιρεία Copiouso, το 2016, έναντι 12,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία κατέβαλε στην τράπεζα προκαταβολή καθώς και την πρώτη δόση αποπληρωμής του τιμήματος, εν συνεχεία, όμως, δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα η σύμβαση να καταγγελθεί και τα ακίνητα να επιστρέψουν στην τράπεζα.

 

SUNLIGHT: Μετά τη Housemarket (ΙΚΕΑ), έρχεται και μια δεύτερη εταιρεία που έχει εκδώσει εταιρικό ομόλογο, η Sunlight, να δημοσιεύσει πολύ καλά αποτελέσματα για το 2017.

Με θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές στα 7,5 εκατ. ευρώ, η Sunlight μείωσε τον καθαρό της δανεισμό στα 67 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε έναν ελκυστικό δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA στις 3,05 φορές.
Στο 3,33% η ετήσια απόδοση (yield) του συγκεκριμένου ομολόγου.

 

REVOIL: Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Revoil ψήφισε αφενός τη δυνατότητα έκδοσης δύο σειρών ομολογιακών δανείων έως 8,1 εκατ. ευρώ (μικρότερο κόστος χρήματος, επιμήκυνση λήξεων) και αφετέρου, τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας στις δραστηριότητες της ενέργειας και των τυχερών παιχνιδιών (προφανώς με εκμετάλλευση του δικτύου των πρατηρίων της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ενέργεια).

Υπογεγραμμένες πάντως συμφωνίες μέχρι σήμερα για την είσοδο της εισηγμένης σε νέες δραστηριότητες δεν υπάρχουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v