Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2018

Χρηματιστηριακή ήττα και μάλιστα… εντός έδρας!

Χρηματιστηριακή ήττα και μάλιστα… εντός έδρας!

Τη δυσφορία των παραγόντων της χρηματιστηριακής αγοράς -ή έστω των περισσότερων εξ αυτών- προκάλεσαν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Στουρνάρας, κατά την εκδήλωση που έγινε στο ΧΑ τη Δευτέρα, με αφορμή έκθεση του ΙΟΒΕ για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το αναπτυξιακό πρότυπο της ελληνικής οικονομίας.

Και αυτό γιατί ενώ η έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών αναδείκνυε το χρηματιστήριο ως δυνητικό μοχλό ανάπτυξης και άντλησης κεφαλαίων, ο υπουργός Οικονομικών, από τη μια πλευρά, ανέφερε ότι όλα τα νέα εργαλεία του ΧΑ ταιριάζουν περισσότερο για οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και από την άλλη, υποστήριξε πως θα έπρεπε να ενδυναμωθούν οι συνεταιριστικές τράπεζες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσο για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, μπορεί μεν να έκανε κάποιες αναφορές για το ΧΑ, ωστόσο θεώρησε ως το κέντρο βάρους το τραπεζικό σύστημα.

Μάλιστα στα «πηγαδάκια» που ακολούθησαν την εκδήλωση, μάταια έγιναν προσπάθειες στελεχών της αγοράς προς τον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου να αναδειχτεί και να στηριχτεί ο ρόλος χρηματοδοτικών εργαλείων του ΧΑ όπως η ΕΝΑ ΣΤΕΠ, η ΕΝΑ Plus και τα εταιρικά ομόλογα.

Μάταια επίσης έγινε λόγος για την πανευρωπαϊκή στροφή της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες προς τις αγορές.

Παράγοντες μάλιστα της χρηματιστηριακής αγοράς μίλησαν για «ήττα εντός έδρας», αφού άλλωστε η εκδήλωση έγινε στις ίδιες τις εγκαταστάσεις του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v