Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2018

Η οικογένεια Παρασκευαΐδη και τα απόνερα στην J&P

Η οικογένεια Παρασκευαΐδη και τα απόνερα στην J&P

Να αγοράσει τη μητρική εταιρεία J&Ρ Overseas είχε επιχειρήσει στο πρόσφατο παρελθόν η διοίκηση της ΑΒΑΞ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο κυπριακός όμιλος.

Οι οικογένειες Ιωάννου και Παρασκευαΐδη, που ελέγχουν την  J&Ρ Overseas, έχουν, κατά κάποιο τρόπο, μοιράσει τους τομείς ευθύνης, με την πλευρά του Δάκη Ιωάννου να έχει υπό τον έλεγχό της την Ελλάδα και την J&Ρ ΑΒΑΞ. Η τελευταία μπορεί να έχει κοινούς μετόχους με την κυπριακή μητρική, αλλά έχει ξεχωριστή διοίκηση.

Η οικογένεια Παρασκευαΐδη, που έχει την ευθύνη για κάποιες αγορές όπως η Σαουδική Αραβία, δεν τα έχει πάει και τόσο καλά, όπως και σε άλλους τομείς που κινούνταν. Είναι γνωστή η οικονομική κατάρρευση του ξενοδοχείου ΛΗΔΡΑ στη Συγγρού, που πωλήθηκε από την πιστώτρια τράπεζα (Alpha), ενώ υπάρχει και νέος πλειστηριασμός άλλου σημαντικού ακινήτου που κατείχε.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι αντιδράσεις Ελλήνων και Κυπρίων μηχανικών και εργατών που απασχολούνται σε εργοτάξια στην J&Ρ Overseas στη Σαουδική Αραβία και παραμένουν απλήρωτοι, δεν έχουν δυνατότητα εξόδου από τη χώρα κ.ά.

Όπως φαίνεται, αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση (τα προβλήματα κρύβονται στο χαλί επί μήνες), η οικογένεια Παρασκευαΐδη κινδυνεύει να συμπαρασύρει στην πτώση της και τον ιστορικό κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v