Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2018

Σφηνάκια για Eurobank και Πειραιώς

Σφηνάκια για Eurobank και Πειραιώς

EUROBANK: Το τυπικό τέλος στον αδρανή, τα τελευταία χρόνια, σχεδιασμό μεταφοράς των βαλκανικών θυγατρικών της κάτω από μια εταιρεία συμμετοχών βάζει, όπως όλα δείχνουν, η Eurobank.

Όπως προκύπτει από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2017, στο τέταρτο τρίμηνο η Eurobank απέκτησε από τη CEH Balkan Holdings, έναντι τιμήματος 54 εκατ. ευρώ, το σύνολο των μετοχών που κατείχε η τελευταία στη Eurobank Bulgaria (Postbank).

Έτσι, η άμεση συμμετοχή της Eurobank αυξήθηκε στο 56,14%. Η άμεση και έμμεση συμμετοχή της παρέμεινε στο 99,9%. Τέλος, το σύνολο της Eurobank Bulgaria, με βάση την παραπάνω συναλλαγή, αποτιμάται στα 598,5 εκατ. ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-AMOEBA: Για τις αρχές Μαΐου μετατέθηκε η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πουλάει η Πειραιώς (project Amoeba).

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η τράπεζα «αβγάτισε» το χαρτοφυλάκιο προσθέτοντας δάνεια αξίας περίπου 350 εκατ. ευρώ. Στον επόμενο γύρο έχουν περάσει οι Kildare Partners, Davidson Kempner, Bain και Apollo. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v