Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2018

Τα περασμένα μεγαλεία της ΓΕΝΟΠ και ο «πονοκέφαλος» στη λαχαναγορά

Τα περασμένα μεγαλεία της ΓΕΝΟΠ και ο «πονοκέφαλος» στη λαχαναγορά

ΓΕΝΟΠ: Αποκαρδιωτική… ήταν η εικόνα στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ, των γραφείων της στην οδό Στουρνάρη, όπου χθες το προεδρείο της και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ.

Ο χώρος, όπου κάποτε παραμονές απεργιακών κινητοποιήσεων έσφυζε από συνδικαλιστές των σωματείων της Ομοσπονδίας αλλά και απλούς εργαζόμενους, ήταν άδειος. Μόλις οι δύο πρώτες σειρές των καθισμάτων του αμφιθεάτρου ήταν γεμάτες κι αυτές ως επί το πλείστον από δημοσιογράφους.

Όταν ο κ. Αδαμίδης κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, έσπευσε να δικαιολογήσει την κατάσταση: «Τα συνδικαλιστικά στελέχη βρίσκονται στους χώρους εργασίας για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους σχετικά με τις κινητοποιήσεις, για αυτό και η αίθουσα δεν είναι γεμάτη…».

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…

 

ΟΚΑΑ: Ανησυχία στους εμπόρους, οπωροκηπευτικών, κρεάτων και αλιευμάτων, αλλά και στους καταναλωτές προκαλεί ο στόχος του υπερταμείου για αύξηση των εσόδων από τον Κεντρικό Οργανισμό Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ).

Ο λόγος; Διότι η βελτίωση των εσόδων θα αναζητηθεί κυρίως μέσω της αύξησης των ενοικίων. Και τι σημαίνει αυτό; Την επιβάρυνση, οι έμποροι θα την μετακυλίσουν στους καταναλωτές. Δηλαδή, αυτό που γίνεται πάντα.

Η όποια αύξηση επιχειρηθεί, σίγουρα θα προκαλέσει την αντίδραση των εμπόρων, οι οποίοι, λόγω της πτώσης των εσόδων τους, το 2011, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού είχαν πετύχει μείωση των ενοικίων κατά 17%. Μείωση 10% είχαν πετύχει, αργότερα, και οι έμποροι στις ιχθυόσκαλες.

Πάντως για το τρέχον έτος, ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΑ είναι αισιόδοξος, μιας και τα έσοδά του υπολογίζονται στα 15.540.000 ευρώ και τα έξοδα στα 14.856.000 ευρώ.

Μένει να δούμε τα αποτελέσματα του σχεδίου του υπερταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v