Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 25 2018

Ερχεται mega πλειστηριασμός στην υγεία

Ερχεται  mega πλειστηριασμός στην υγεία

Οποιος διασχίζει τη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, βλέπει το τεράστιο στοιχειωμένο κτίριο που θα φιλοξενούσε το ογκολογικό νοσοκομείο «Ερασίνειο».

Πρόκειται για μεγαλόπνοο σχέδιο που είχε εμπνευστεί ο μαιευτήρας Ν. Λοΐσιος και κατά καιρούς είχαν εμπλακεί γνωστά ονόματα ως επενδυτές. Το νοσοκομείο ουδέποτε λειτούργησε και τώρα η Eurobank βγάζει το ακίνητο σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης τα 31,9 εκατ. ευρώ! Να φανταστείτε πως στον χώρο βρίσκεται ακόμα ο πανάκριβος μηχανολογικός εξοπλισμός που είχε εν μέρει εγκατασταθεί, ενώ συχνά-πυκνά υπάρχουν παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση του κτιρίου. 

Στο πρώτο Δ.Σ. συμμετείχε γνωστότατο στέλεχος της αγοράς, χωρίς να φαντάζεται πως στη συνέχεια θα υπήρχαν τόσο δυσάρεστες εξελίξεις στο φιλόδοξο πλάνο. Ακολούθησε η εμπλοκή διαφόρων άλλων γνωστών επιχειρηματιών όπως ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης κ.ά. 

Στην αγορά θυμούνται την πανηγυρική ανακοίνωση της Attica Ventures (θυγατρική της Attica Bank που μεταβιβάστηκε όπως όπως) για επένδυση πέντε εκατομμυρίων ευρώ στο «Ερασίνειο». Αλλά και τη στρατηγική συμφωνία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ τον Αύγουστο του 2003, σύμφωνα με την οποία θα κατασκεύαζε το νοσοκομείο και θα αναλάμβανε τη δεκαετή διαχείρισή του. 

Στο τελευταίο Δ.Σ. του «Ερασίνειου» συμμετέχει και ο δικηγόρος και πρώην γενικός γραμματέας έργων παραχώρησης στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Γανωτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v