Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2018

FF Group: Γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα κίνηση τραπεζικών λογαριασμών;

FF Group: Γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα κίνηση τραπεζικών λογαριασμών;

Απορίες προκαλεί στην αγορά η καθυστέρηση της FF Group να παράσχει απαντήσεις, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, στις αιχμές και τις καταγγελίες της QCM.

Η εισηγμένη θα έπρεπε, σύμφωνα με αναλυτές, διαχειριστές κεφαλαίων και τραπεζίτες, ήδη από την περασμένη Παρασκευή να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία κίνησης τραπεζικών λογαριασμών, υπογραμμίζοντας τα υπόλοιπα καταθέσεων που είχε ο όμιλος κατά την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Έτσι, θα τελείωνε κάθε αμφισβήτηση για το ταμείο της εταιρείας και θα περιοριζόταν η ανησυχία, που προκαλούν οι συγκρίσεις με την Parmalat, την Globo και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η ανάγκη να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία εντάθηκε, δε, μετά τις αιχμές που άφησε η QCM τη Δευτέρα για το πώς γίνεται με τόσο υψηλά ταμειακά διαθέσιμα να εισπράττει ο όμιλος πενιχρά έσοδα από τόκους.

Με δεδομένο ότι ο ορισμός ανεξάρτητου συμβούλου και η διενέργεια απ' αυτόν ελέγχου επί των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου θα πάρει χρόνο, η παράθεση αναλυτικών στοιχείων για τις τραπεζικές καταθέσεις αποτελεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μονόδρομο αποτελεσματικής άμυνας.

Θα τη χρησιμοποιήσει η FF Group;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v