Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2018

Η Lamda, τα ομολογιακά και οι διαπραγματεύσεις

Η Lamda, τα ομολογιακά και οι διαπραγματεύσεις

Βραχυπρόθεσμα δάνεια άνω των 190 εκατ. ευρώ που λήγουν μέχρι το Νοέμβριο του 2018 θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσει φέτος η Lamda Development.

Πρόκειται για το ομολογιακό δάνειο της μητρικής εταιρείας, ύψους 123 εκατ. ευρώ με ημερομηνία αποπληρωμής τον ερχόμενο Νοέμβριο, το ομολογιακό δάνειο της θυγατρικής Lamda ΔΟΜΗ, ύψους 60,2 εκατ. που λήγει τον Ιούνιο και δάνειο της θυγατρικής Lamda Prime Properties (ελέγχει το πρώην ξενοδοχείο Cecil στο Κεφαλάρι, που σήμερα λειτουργεί ως κτίριο γραφείων), ύψους 5,3 εκατ. ευρώ με ημερομηνία αποπληρωμής τον Σεπτέμβριο.

Για το μεγάλο ομολογιακό των 123 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της Lamda επισημαίνει στις λογιστικές καταστάσεις του α’ τριμήνου πως έχει ήδη συμφωνήσει με τους ομολογιούχους για πρόσθετες εγγυήσεις, όπως το ενέχυρο σε μετοχές που κατέχει στη Lamda Malls. Προβλέπει πως μέσα στο τρίτο τρίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τη «μεσοπρόθεσμη επέκταση» του ομολογιακού.

Σε προχωρημένο στάδιο οριστικοποίησης είναι οι συζητήσεις για το ομολογιακό της Lamda ΔΟΜΗ, «μετά από δεσμευτικές προσφορές που έλαβε η εταιρεία από διάφορους χρηματοδότες».

Αντίθετα, σε πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για το δάνειο της Lamda Prime Properties, ενώ γνωστές είναι οι φήμες (που είχαν διαψευστεί) περί σχεδίου πώλησης του (πρώην) Cecil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v