Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2018

Οι ομολογιούχοι του Νηρέα και η... ταλαίπωρη ΓΣ του Καρέλια

Οι ομολογιούχοι του Νηρέα και η... ταλαίπωρη ΓΣ του Καρέλια

Καρέλιας: Για… τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναβλήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της Καρέλιας (αυτή τη φορά για την 18η Ιουλίου), κατόπιν αιτήματος (των δύο γνωστών) μετόχων με ποσοστό άνω του 5%.

Σεβαστό μεν το σχετικό εκ του νόμου δικαίωμά τους, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός και προς τους μετόχους μειοψηφίας, οι οποίοι δεν το έχουν και εύκολο να πηγαινοέρχονται στην Καλαμάτα για μια γενική συνέλευση.

ΥΓ.: Φανταστείτε και να μην πήγαινε καλά η εταιρεία…

 

Nηρέας: Από τις τελευταίες εξελίξεις επηρεάζονται και οι κάτοχοι μετατρέψιμων ομολογιών του Νηρέα. 

Και αυτό γιατί μπορεί η επόμενη δυνατότητα μετατροπής των τίτλων τους σε μετοχές να είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Δεκέμβριο, ωστόσο τότε -όπως όλα δείχνουν- θα βρισκόμαστε αρκετά κοντά στη δημόσια πρόταση της Amerra.

Και επίσης, με την τιμή της μετατροπής να έχει οριστεί στο 0,31 ευρώ, θεωρείται δύσκολο να υπάρξουν «τολμηροί» επενδυτές που θα ανταλλάξουν τις ομολογίες τους με μετοχές.

Οι ομολογιούχοι, λοιπόν, είτε θα περιμένουν κάπου επτά χρόνια ακόμη για να λήξει η έκδοση και να πάρουν τα λεφτά τους πίσω (συν αθροιστικούς τόκους 10% μαζεμένους στο τέλος της περιόδου), είτε θα κινηθούν στη δευτερογενή αγορά, όπου όμως η εμπορευσιμότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v