Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2018

Υγεία: Tα «ντεσού» μετά την προσφορά Αποστολόπουλου

Υγεία: Tα «ντεσού» μετά την προσφορά Αποστολόπουλου

Η κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς από την πλευρά του ομίλου Αποστολόπουλου και του Private Equity HIG, για το ΥΓΕΙΑ, πάνω στην εκπνοή της προθεσμίας για αποκλειστική διαπραγμάτευση μεταξύ της CVC και της MIG, μπορεί να περιπλέκει τα πράγματα, πλην όμως ουδόλως προδιαγράφει τις επόμενες εξελίξεις.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, με γνώση του χώρου αλλά και των συναφών διαδικασιών στον ιδιωτικό τομέα: Κατ' αρχάς δεν είναι προσώρας γνωστό, αν η προσφορά περιλαμβάνει proof of funds με τρόπο που να ικανοποιεί τους αποδέκτες.

Πέραν αυτού, η διαδικασία με τη CVC έχει προχωρήσει αρκετά, οπότε τυχόν διακοπή της, λόγω της κατάθεσης μιας άλλης προσφοράς, που όμως δεν είναι αισθητά υψηλότερη, ενδέχεται να προκαλέσει άλλα προβλήματα, καθώς η CVC ενδέχεται να θεωρήσει πως καθίσταται… «λαγός» για την προσέλκυση άλλων προσφορών. Κι αυτό στα μεγάλα διεθνή funds δεν αρέσει καθόλου. Εν ολίγοις, η MΙG Θα πρέπει να προσέξει πολύ μήπως πηγαίνοντας για «κάτι παραπάνω», μείνει τελικά με την… όρεξη.

Τέλος, δεν πρέπει να λησμονείται, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ότι τόσο η ΜIG, δηλαδή ο μεγαλομέτοχος-πωλητής του YΓΕΙΑ, όσο και το ίδιο το ΥΓΕΙΑ είναι ιδιωτικές εταιρίες, που πέρα από το ύψος του τιμήματος καλούνται να συνυπολογίσουν και άλλους παράγοντες, ειδικά μάλιστα στην περίπτωση ενός νοσοκομειακού ομίλου, όπου οι συνεργαζόμενοι (και συμμέτοχοι σε πολλές περιπτώσεις) ιατροί παίζουν μεγάλο ρόλο στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του.

Είναι δε βέβαιο ότι κατόπιν και των νομικών κινήσεων που έκανε πρόσφατα ο όμιλος Αποστολόπουλου εναντίον της διοίκησης της MΙG (αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς) και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν, το «κλίμα» μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ βεβαρημένο, με ό,τι αυτό συνήθως συνεπάγεται, σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v