Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2018

Αψιμαχίες ΑΝΕΚ - Μινωικών για τα Χανιά

Αψιμαχίες ΑΝΕΚ - Μινωικών για τα Χανιά

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει η Ακτή Μιαούλη την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο συνεδριάζει σήμερα, όσον αφορά στο αίτημα των Μινωικών Γραμμών για δρομολόγηση του πλοίου «Μύκονος Παλάς» στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς.

Η επιχειρηματολογία των Μινωικών εδράζεται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στη γραμμή είναι δρομολογημένα μόλις δύο πλοία της κοινοπραξίας ΑΝEΚ - Attica.

Επομένως, η δρομολόγηση του «Μύκονος Παλάς», το οποίο έχει τα μισά χρόνια από το «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, θα δημιουργήσει ανταγωνισμό, αυξάνοντας την πίεση για προσφορά καλύτερων υπηρεσιών. Ως παράδειγμα, δε, χρησιμοποιείται ο ισχυρός ανταγωνισμός που υπάρχει στα δρομολόγια της γραμμής Ηράκλειο - Πειραιάς.

Από την άλλη, υπάρχει πίεση από τοπικούς παράγοντες των Χανίων υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης ισορροπίας, τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες. Και δεν είναι οι μοναδικοί που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Φέτος, άλλωστε, είναι μια κρίσιμη, λόγω ανόδου του πετρελαίου, χρονιά για τον κλάδο, και η ΑNEΚ βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση από τους τρεις μεγάλους, λόγω υψηλότερου καθαρού δανεισμού, η αποπληρωμή του οποίου ξεκινά από τον τρέχοντα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v