Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2018

Το πρόστιμο στη Folli Follie και το ρεκόρ της Apple

Το πρόστιμο στη Folli Follie και το ρεκόρ της Apple

FOLLI FOLLIE: Με βαρύ πρόστιμο 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία αλλά και εννέα στελέχη της Folli Follie Group από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεχίζεται το σίριαλ της υπόθεσης, το οποίο στην εγχώρια μετοχική αγορά συνολικά έχει στοιχίσει πολλαπλάσια σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Υπήρχε, όμως, μια αίσθηση ότι το πρόστιμο που θα επέβαλε η εποπτική αρχή θα μπορούσε να ανέλθει και σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς η αγορά εκτιμούσε έναν «πέλεκυ» έως και 6 εκατ. ευρώ, με δεδομένο την κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που προκάλεσε στο Χρηματιστήριο η συγκεκριμένη περίπτωση.

Επιπροσθέτως πάντως, από την Ε.Κ. προωθείται η αποστολή της μηνυτήριας αναφοράς κατά της διοίκησης της Folli Follie για χειραγώγηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων στον εισαγγελέα.

 

ΑPPLE: Μια εικοσαετία περίπου αφότου ο Στιβ Τζομπς επέστρεψε στην Apple για να τη σώσει από τη χρεοκοπία, ο τεχνολογικός κολοσσός κατάφερε να κερδίσει την Alphabet και την Amazon στην... κούρσα για την κεφαλαιοποίηση του $1 τρισ.

Ηταν το 1996, όταν η χρηματιστηριακή αξία της Apple ήταν μόλις $3 δισ. και τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, το Businessweek είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο που έφερε τον τίτλο «Η Πτώση ενός Αμερικανικού Ινδάλματος».

Ωστόσο, μετά η Apple ακολούθησε μια ξέφρενη πορεία που ξεκίνησε από το λανσάρισμα του iMac, συνεχίστηκε με το iPod και απογειώθηκε με το iPhone.

Τώρα είναι μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία και μια δικαίωση για τον CEO Τιμ Κουκ. Παρά το ότι ο αμερικανικός κολοσσός δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα καινοτόμο προϊόν όπως το 11χρονο πλέον iPhone, ο Κουκ τoν οδήγησε σε νέα υψηλά χτίζοντας ένα χαρτοφυλάκιο με προϊόντα όπως τα ακουστικά AirPod.

Η μετοχή της Apple έχει πραγματοποιήσει άλμα 2.000% από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Κουκ, τον Ιανουάριο του 2009...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v